Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Dodig i Mate Pavić sa svojim partnerima izborili polufinala u Pekingu i Astani

Dva najbolja hrvatska tenisača u konkurenciji parova, Ivan Dodig i Mate Pavić, zajedno sa svojim partnerima su izborili plasman u polufinale ATP turnira u Pekingu, odnosno Astani.

Prvi su na teren izašli Mate Pavić i John Peers koji su preko puta mreže imali Romaina Arneoda i Samuela Weissborna. U iznimno izjednačenom meču u kojem smo vidjeli samo jedan break, Mate i John su slavili rezultatom 7:6 6:4 te su izborili plasman u polufinale turnira u Astani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je odlučen u tiebreaku u kojem su njihovi protivnici prvi došli do “mini-breaka” za 3:2, ali Pavić i Peers osvajaju četiri poena u nizu te u konačnici dolaze do prvog seta sa 7:5 u ”trinaestoj igri”. Jedini break na meču je viđen u prvom gemu trećeg seta kada Pavić i Peers dolaze do ključne prednosti koju su bez problema sačuvali do kraja za konačnih 7:6 6:4.

U polufinalu ih čeka ogled protiv nizozemskog para sastavljenog od Robina Haasea i Botica Van De Zandschulpa.

Ako smo to okarakterizirali kao iznimno tijesan meč, što reći onda o meču koji je trajao dva sata i sedam minuta. Radi se o četvrtfinalnom meču parova na ATP turniru u Pekingu između Ivana Dodiga i Austina Krajiceka te Marcela Mela i Alexandera Zvereva u kojem je najbolji par svijeta slavio sa 7:6 4:6 11:9.

Melo i Zverev su prvi došli do breaka u prvom setu te su poveli s 5:3, no onda ne uspijevaju odservirati za set pa Dodig i Krajicek iskorištavaju svoju prvu break loptu na meču za 5:5. Imali su prvi nositelji i set loptu na servis Mela i Zvereva, ali brazilsko-njemačka kombinacija ju spašava pa se igra tiebreak.

Ivan i Austin su izvrsno otvorili “trinaestu igru” te su poveli s 5:0 i 6:1, ali Melo i Zverev spašavaju četiri set lopte i donose uzbudljivost u završnicu seta. Ipak, petu su iskoristili za konačnih 7:5 i 1-0 u setovima.

Melo i Zverev su drugi set otvorili vodstvom od 4:1, ali Dodig i Krajicek se ponovno vraćaju i ubrzo izjednačavaju na 4:4. Na kraju više od toga nisu mogli napraviti jer njihovi protivnici realiziraju treću set loptu za 6:4 i odlazak u treći set.

Treći set bolje otvaraju Dodig i Krajicek pa vode sa 7:4, ali onda Melo i Zverev s pet uzastopno osvojenih poena dolaze do prednosti od 9:7 i dvije meč lopte od kojih je jedna bila na vlastitom servisu. Sve je upućivalo na njih poraz, ali hrvatsko-američka kombinaciju se nije predavala te je meč okončala s četiri osvojena poena u nizu za konačnih 11:9 i plasman u polufinale.

Bio je ovo njihov drugi međusobni ogled i druga pobjeda Dodiga i Krajiceka nakon što su ih svladali i u četvrtfinalu Mastersa u Cincinnatiju. Sada ih u polufinalu očekuje pobjednik dvoboja između Santiaga Gonzaleza i Edouarda Roger-Vasselina te Marcela Granollersa i Horacia Zeballosa.

Komentari

Povezano