Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Dodig je osvajač Roland Garrosa

Najbolji hrvatski tenisač u konkurenciji parova, Ivan Dodig, je u paru s Amerikancem Austinom Krajicekom osvojio ovogodišnji Roland Garros nakon što su u finalu svladali belgijsku kombinaciju sastavljenu od Sandera Gillea i Jorena Vliegena sa 6:3 6:1.

Prvi set je bio veoma napet i izjednačen te su oba para propustila po jednu break priliku, da bi onda Dodig i Krajicek oduzeli Belgijcima servisa kod vodstva od 4:3. Bez problema su taj break sačuvali pa su prvi set dobili rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set nije bio preslika prvog te je bilo napeto tek do rezultata od 1:1. Nakon toga su Dodig i Krajicek osvojili pet uzastopnih gemova te su tako dosta lagano došli do drugog seta i svog prvog zajedničkog Grand Slam naslova.

Ovo je za Dodiga treća Grand Slam titula u parovima (Roland Garros 2015. i Australian Open 2021.) te ukupno sedma kada pridodamo one osvojene u mješovitim parovima (Roland Garros 2018. i 2019., Wimbledon 2019. te Australian Open 2022.).

Ivan će ovim naslovom skočiti na 4. mjesto ATP ljestvice parova čime će izjednačiti svoj najbolji plasman u karijeri, dok će njegov suigrač Austin od ponedjeljka biti svjetski broj 1.

Komentari

Povezano