Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Dodig u četvrtfinalu Roland Garrosa

Unatoč ispadanju svih naših predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Roland Garrosa, naši tenisači i dalje igraju na pariškoj zemlji. Dino Prižmić je danas otvorio juniorski turnir, Mate Pavić je imao meč drugog kola mješovitih parova, dok je na istom terenu nakon njega Ivan Dodig igrao treće kolo u konkurenciji muških parova. Danas je u akciji bio i Duje Ajduković koji je igrao u finalu ITF turnira u Kiseljaku.

Prvi od naših tenisača danas bio je Prižmić. On je u prvom kolu juniorskog turnira imao južnokorejskog predstavnika Jangjuna Kima. Prižmić je pokazao da je trenutno puno bolji tenisač i u manje od sat vremena rezervirao kartu za drugo kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set brzo je otišao na stranu mladog Hrvata koji je s dva oduzimanja servisa set uzeo s uvjerljivih 6:1. Nije se puno promijenilo ni u drugom setu kojeg je Prižmić ponovno s dva oduzimanja servisa ovoga puta uzeo sa 6:2. U drugom kolu Prižmića čeka susret s Japancem Hayato Matsuokom.

Mate Pavić doživio je novo razočarenje te je nakon ispadanja u prvom kolu s Nikolom Mektićem ispao i u drugom kolu mješovitih parova gdje igra s Amerikankom Bethanie Mattek-Sands. Oni su nakon tri seta poraženi od kombinacije Andrescu/Venus.

Prvi set krenuo je dobro za hrvatsko-američki par koji je brzo poveo 2:0. Ipak, nakon toga kreću lošije igrati, gube svoj servis dva puta i sa 6:4 gube prvi set.

Činilo se da meč odlazi van kontrole kada su u drugom setu Venus i Andrescu poveli 3:1, ali s četiri gema u nizu Pavić i Mattek-Sands odvode set na svoju stranu i meč odlazi u super tie-break.

Tamo su Pavić i Mattek-Sands bolje krenuli i poveli sa 7:4. Nakon toga Venus i Andrescu rade seriju 6:1 i s 10:8 prolaze u treće kolo. Tako je završio dosta razočaravajući boravak u Parizu za Matu Pavića.

Nakon Pavića, na isti teren su istrčali Dodig i Austin Krajiček koji brane finale od prošle godine. Oni su za protivnike imali portugalsko-brazilsku kombinaciju Cabral/Matos. Zanimljivo, Dodig se već susreo s Matosom u konkurenciji mješovitih parova gdje je Matos izbacio Dodiga i Kineskinju Zhang.

Hrvatsko-američki par je bolje ušao u meč i poveo 3:0. Cabral i Matos se nisu predavali te odmah uzvraćaju sa svoja tri gema u nizu. Set je na kraju otišao u tie-break gdje su sa 7:3 bolji bili Cabral i Matos.

U drugom setu oba para su držala svoj servis do rezultata 4:4 kada Dodig i Krajiček s dva gema u nizu odvode meč u odlučujući set. Tamo ponovno nije bilo oduzimanja servisa do rezultata 5:5 kada hrvatsko-američki par nakon tri break lopte dolazi u priliku odservirati za četvrtfinale. Dodig i Krajiček su to suvereno odradili i sa 7:5 u odlučujučem setu prošli u četvrtfinale gdje još ne znaju protivnika.

Otprilike 1700 kilometara istočnije Duje Ajduković je na ITF turniru u Kiseljaku došao do svoje treće ITF titule ove sezone. U finalu je u dva seta bio bolji od Brazilca Pedro Boscardin Diasa.

Duje je odlično ušao u meč i brzo stekao prednost od 4:0. Nakon toga Ajduković je mirno priveo set kraju i sa 6:2 poveo u setovima. U drugom setu su u prva četiri gema oba tenisača po jednom gubila svoj servis nakon čega nije bilo breakova sve do rezultata 4:4 kada Ajduković uzima servis Brazilcu.

Ajduković nije uspio odservirati za meč te je Brazilac uspio izjednačiti na 5:5. Odmah u idućem gemu Ajduković ponovno uzima servis Diasu i ponovno dobija priliku odservirati za naslov. Ovoga puta ruka nije zadrhtala i mladi Hrvat je uzeo svoj treći naslov ove sezone. Ovim naslovom Ajduković će skočiti čak 38 mjesta na ATP ljestvici i time zasjesti na 346. mjesto.

Komentari

Povezano