Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Dodig u polufinalu Roland Garrosa

Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj kategoriji Roland Garrosa, ali zato Ivan Dodig u konkurenciji parova nastavlja oduševljavati. On je u paru s Amerikancom Austinom Krajičekom bio bolji od njemačke kombinacije Krawietz/Puetz i drugu godinu u nizu ušao u polufinale drugog Grand Slama sezone.

Prvi set je prošao u kvalitetnoj igri na servisu oba para pa se otišlo u tie-break. Tamo je bio egal do rezultata 6:6 kada hrvatsko-američki par uzima dva poena u nizu za vodstvo u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ponovno nije bilo breakova sve do rezultata 5:5. Tada Krawietz i Puetz prvi put u meču uzimaju break i serviraju za poravnjanje u setovima.

Odlučujući set krenuo je sjajno za Dodiga i Krajičeka koji su odmah u prvom gemu oduzeli servis njemačkoj kombinaciji. Dodig i Krajiček su fantastično servirali kroz cijeli treći set te nisu dopustili Nijemcima nijednu break loptu. Hrvatsko-američka kombinacija će u polufinalu igrati protiv Granollersa i Zeballosa s kojima su u polufinalu igrali i prošle godine.

Dan su otvorile Karolina Muchová i jedna od priča turnira Ruskinja Anastazija Pavljučenkova. Nakon dva seta Muchová je bila bolja i prošla u polufinale.

Muchová je u prvom setu imala priliku servirati za set, ali Pavljučenkova se uspjela spasiti i izjednačiti na 5:5. Ipak, Muchová nakon toga uzima dva gema u nizu i samim time i set.

U drugom setu Pavljučenkova je ostala bez snage što je Muchová iskoristila i privela meč kraju. Dva breaka su bila dovoljna za prolazak u svoje drugo Grand Slam polufinale u karijeri.

Nakon njih na teren su izašle Elina Svitolina i druga tenisačica svijeta Arina Sabalenka. Svitolina je još jedna u nizu lijepih priča, no i njen put je danas stao jer je Sabalenka bila prejaka i u dva seta osigurala dvoboj s Muchovom u polufinalu.

U prvom setu obje tenisačice su držale svoj servis sve do rezultata 4:4 kada Sabalenka uzima servis Ukrajinki i mirno servira za vodstvo u setovima.

Činilo se da će se Svitolina brzo vratiti nakon što je u drugom setu povela 2:0. Ipak, tada Sabalenka uzima četiri gema u nizu i mirno privodi meč kraju za svoje prvo polufinale Roland Garrosa.

Komentari

Povezano