Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Dolček uoči okršaja s Hajdukom: “Žao mi je što na Poljudu nisam dobio šansu”

Danas u Koprivnici će se igrati utakmica desetog kola SuperSport HNL-a između prve i posljednje ekipe lige. Slaven Belupo će na rasprodanom Ivan Kušek-Apašu ugostiti Hajduk koji ima priliku dodatno se udaljiti Rijeci i Dinamu koji su remizirali u ovome kolu.

Ivan Dolček je uoči susreta dao intervju za Sportske novosti gdje se prvo dotaknuo situacije u Slaven Belupu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija nije bajna, ružno izgleda to što smo deseti na ljestvici. Međutim, ekipa dobro radi, mogu reći da sam se i ja ovdje dobro snašao, ovo je moj rodni kraj i mogu reći da mi je lijepo. No, muči me naša pozicija na ljestvici, i mislim da to nije realno stanje. Mi se svakog dana i na svakom treningu trudimo da ostanemo pozitivni, pošto imamo jako dobru, iskusnu i kvalitetnu ekipu. Samo čekamo taj neki pozitivni niz da krenemo prema gore na ljestvici.

Ivan Dolček

Dosad je upisao pogodak i asistenciju, no vjeruje da forma može biti i bolja:

Trenutno je OK, ali može to biti još puno bolje, s puno više golova. Bilo je situacija u kojima smo mogli biti efikasniji kao što nam je to uspjelo protiv Dinama. Primjerice, i u Velikoj Gorici smo imali dosta šansi, kako ja, tako i drugi igrači, mislim da u tom segmentu možemo biti puno bolji, i zabijati još više golova.

Ivan Dolček

Kod Marija Kovačevića igrate na krilnim pozicijama u napadu, je li vam bolje na desnoj ili lijevoj strani?

Ne mogu reći da mi neka pozicija više odgovara. Sad uglavnom igram desno, pa ulazim na šut lijevom nogom. Mogu igrati i lijevo krilo, nije problem, sve je do trenera, kako odluči i kako me vidi u postavi za utakmicu.

Ivan Dolček

Pobijedili ste Dinamo, zaustavili Rijeku. Što će biti s Hajdukom, koji također na Apaš dolazi kao prvenstveni lider?

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu s dosta šansi. Na tribinama će biti miješana publika, vidjeli smo da oko Hajduka ima dosta interesa u zadnje vrijeme pa nećemo baš puno računati na navijače, ali toga smo svi mi svjesni. Mi ćemo dati svoj maksimum da ih ugrozimo, da zabijemo gol više i da pobijedimo.

Ivan Dolček

Ivan je prije malo više od pet godina upravo iz Slavena otišao u Hajduk u transferu vrijednom pola milijuna eura, no na Poljudu nije ispunio svoje želje:

Da, nisam… Mogu reći da je to razdoblje za mene više bilo veliko iskustvo nego neki uspjeh. Puno trenera se mijenjalo, a ja se nisam našao. Dosta dugo sam tražio poziciju, itd. Nije mi bilo baš idealno. No, zapravo je to bilo jedno veliko iskustvo, tako bih to opisao.

Ivan Dolček

Kakav je današnji Hajduk?

Sad je to dobra, organizirana ekipa, ali su na početku imali dosta kikseva. U Konferencijskoj ligi su mogli baš puno više uzeti i sigurno im je žao zbog toga, no s druge strane mogu se više fokusirati na prvenstvo. Mislim da je Gattuso jako dobro posložio momčad, izgledaju jako ozbiljno, svi trče i trude se.

Ivan Dolček

Marko Livaja i dalje je prvo ime Splićana?

Nekad nije trčao ili bi bilo malih problema, iako je zabijao i rješavao utakmice. Sad odrađuje sve i stvarno radi za ekipu, vidi se da Gattuso ima autoritet, da ga momčad sluša i prati. Izgledaju jako ozbiljno.

Ivan Dolček

Pokazali ste da možete parirati jakima, vjerojatno imate neki recept i za Hajduk?

Htio bih da Koprivnica ostane jedna tvrđava koju je teško osvojiti, da ekipe znaju da neće ovdje lako osvajati bodove. Ako nastavimo s ritmom kao protiv Dinama i Rijeke, mislim da će na našem stadionu i dalje gosti teško dolaziti do bodova. No, svaka je utakmica nova, nikad ne znaš kako će se odigrati. Ali želio bih da doma budemo čvrsti i da uzimamo više bodova nego što ih gubimo.

Ivan Dolček

Hoćete li slaviti gol ako ga zabijete u nedjelju?

Protiv Hajduka sam zabio dva gola i nisam ih slavio, pa neću ni ovaj put. No, ja stvarno želim da Belupo osvoji tri boda, a za ostalo ćemo vidjeti kako će biti.

Ivan Dolček
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano