Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Erslan upisao poraz na UFC debiju

Večeras se održava UFC priredba u Parizu, a ona je jedna od najbitniji događanja u povijesti hrvatskom MMA. Najbolji hrvatski poluteškaš (do 93 kilograma) Ivan Erslan je debitirao u UFC-u te je postao prvi hrvatski borac koji je ušao u UFC oktagon nakon osam godina. Erslan je postao šesti Hrvat u UFC-u, nakon Mirka Filipovića, Gorana Reljića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića te Ivane Petrović.

Protivnik mu je iskusni UFC Ion Cuțelaba koji je do sada odradio 16 borbi u UFC-u. Moldavac je ušao u borbu s 17 pobjeda, 10 poraza, jednim remijem i jednim “no contestom”. Ovo mu je bila druga borba u 2024. godini: u ožujku je upisao poraz od Phillipea Linsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda je bila gotovo cijela na nogama gdje su borci razmjenjivali boksačke tehnike. Erslan je solidno otvorio rundu, ali Cutelaba je dvije minute prije kraja runde desnim direktom bacio Erslana na pod koji se brzo podigao.

Moldavac je uzeo prvu rundu, a druga runda je također pripala njemu. Prvi dio druge runde je izgledao kao i prijašnjih pet minuta, a onda je Cutelaba upisao dva rušenja s kojima je osigurao rundu. Treća runda je pripala Erslanu koji je skoro četiri minute kontrolirao Cutelabu na parteru, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Na kraju je Cutelaba slavio podijeljenom odlukom sudaca: 29-28, 28-29, 29-28. Erslan je u Parizu upisao svoj četvrti poraz u karijeri.

Komentari

Povezano