Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Jurić je blizu preuzimanja Rome

Nogometaši Rome su jako loše otvorili novu sezonu pa bez pobjede i sa samo tri boda poslije četiri kola zauzimaju tek 16. mjesto Serie A. Nakon što su proteklog vikenda remizirali protiv Genoe rezultatom 1:1 i to primljenim pogotkom u 96. minuti, čelništvo rimskog kluba se odlučilo na promjene.

Jutros je tako stigla neočekivana vijest kako je Daniele De Rossi dobio otkaz na klupi voljene ”Vučice”. 41-godišnjak je za kormilo Rome došao u siječnju 2024. godine kao zamjena za Jose Mourinha, a od tada do danas je Romu vodio na okruglih 30 utakmica. Momčad je odveo do 14 pobjeda, devet remija i sedam poraza što nestrpljivom vodstvu kluba nije bilo dovoljno dobro. Prije Rome, De Rossi je još vodio samo SPAL između listopada 2022. i siječnja 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju vodećih talijanskih medija, glavni favorit za preuzimanje klupe Rome je hrvatski stručnjak Ivan Jurić (49), a spominju se još Edin Terzić i Thomas Tuchel. Sportski direktor Rome Florent Ghisolfi i Jurićev agent Beppe Riso će se sastati popodne kako bi pregovarali o uvjetima suradnje.

Podsjetimo, Jurić je prošle sezone vodio Torino kojeg je napustio nakon što mu je istekao ugovor. Mjesecima se tijekom prošle sezone pisalo da pregovara s vodstvom torinskog kluba, ali nije došlo do dogovora, pa je nakon tri godine napustio klupu. Ukupno je vodio 122 utakmice u kojima je upisao 45 pobjeda, 36 neriješenih rezultata i 41 poraz.

Po odlasku iz Torina bio je blizu preuzimanja Hajduka. Sve je već bio dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Čekala se tek potvrda klupskog Nadzornog odbora, no do toga nije došlo jer je Jurić odustao.

Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova. Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino, koji mu je bio posljednji klub.

Komentari

Povezano