Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Jurić napušta klupu Torina na kraju sezone

48-godišnji splitski trener koji je igračku i trenersku karijeru izgradio u Italiji, Ivan Jurić, na kraju sezone trebao bi napustiti klupu Torina na kojoj se nalazi od 2021. godine.

Jurić je na Čizmi kao glavni trener vodio Mantovu, Crotone, Genou, Hellas Veronu i Torino, a najdulje se upravo zadržao na klupi kluba u čijim redovima igra Nikola Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osebujni trener bez dlake na jeziku u nekoliko je navrata tijekom sezone svojim izjavama podizao prašinu, a posljednja je bila ona kako njegova budućnost u klubu ovisi o potencijalnom plasmanu u Europu. Nakon lošije forme u posljednjih 5 utakmica u kojima je Torino upisao 3 remija i 2 poraza uz samo 2 postignuta pogotka, klub se nalazi na 10. mjestu sa 4 boda zaostatka za Napolijem koji je na mjestu koje vodi u Konferencijsku ligu, Jurić je odlučio podići svoje sidro i od sljedeće sezone pronaći novi klub.

U nekoliko je navrata isticao kako ga prosječnost ne zanima, smatrajući kako klub poput Torina može i mora više te da ga klupska uprava mora pratiti u tim ciljevima. Jurićeve izjave nisu se svidjele predsjedniku Torina Urbanu Cairu, koji je rekao sljedeće:

Želio sam Jurića i dao sam mu ugovor na tri godine, ali može se živjeti i bez Jurića. Previše smo pričali o tome. Ja trenera plaćam dva milijuna i kada ga nije išlo, ja sam prvi stao u njegovu obranu, pa tko više od mene cijeni Jurića, ali…

Jurić, koji je s Torinom u sezonama 2021./2022. i 2022./2023. završavao na 10. mjestu, istom onom oko kojeg bi trebao završiti i ove sezone, tako će ovog ljeta tražiti novi klub, a kao neke od najzainteresiranijih strana ističe se engleski WBA, ali i Jurićev matični klub – Hajduk.

Komentari

Povezano