Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Leko i Standard doživjeli težak poraz na gostovanju

Ivan Leko upisao je drugi uzastopni poraz na klupi Standard Liegea, a ujedno četvrti u 10 odigranih kola belgijskog prvenstva. Nakon što su Matija Frigan i Luka Vušković nadigrali Lekin Standard u prošlom kolu, ovoga puta bolji je bio belgijski velikan Anderlecht. Završilo je uvjerljivih 3:0 za domaćine.

Anderlecht je poveo već u 9. minuti susreta. Srpski reprezentativac i bivši igrač Milana, Jan-Carlo Simić, pogodio je za rano vodstvo Ljubičasto – bijelih. Vodstvo Anderlechta povećao je Danac Kasper Dolberg, koji je u 30. minuti zabio za 2:0 na semaforu. S tim rezultatom otišlo se na predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta, domaćin je još jednom povećao svoje vodstvo. Igrala se 65. minuta, a belgijski veznjak Yari Verschaeren povisio je na 3:0. No, ukazao se VAR i poništio taj pogodak zbog zaleđa. Ipak, Anderlecht je na samom kraju postigao treći pogodak i time stigao do uvjerljive pobjede.

Još jedan Danac u redovima domaćina, Anders Dreyer, pospremio je loptu u mrežu za konačnih 3:0 u drugoj minuti sudačke nadoknade. Anderlecht je ovom pobjedom, barem privremeno, zauzeo drugo mjesto prvenstvene ljestvice sa 17 osvojenih bodova, pet manje od vodećeg Genka.

S druge strane, Lekina momčad ostala je na 11. mjestu belgijskog prvenstva s 12 bodova na kontu i samo pet zabijenih golova. Napomenimo kako je Boško Šutalo u redovima Standarda odigrao prvo poluvrijeme, dok je Marko Bulat izašao iz igre u 67. minuti dvoboja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano