Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Rakitić u suzama napustio Sevillu

Ivan Rakitić početkom je tjedna kompletirao svoj prelazak u Al Shabab, prvoligaša iz Saudijske Arabije, s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine. Rakitić je obavio sve liječničke preglede te službeno stavio potpis na vjernost klubu kojeg je do prije mjesec dana vodio hrvatski strateg Igor Bišćan.

Bivši reprezentativac i dokapetan Hrvatske tako je nakon trinaest godina napustio Španjolsku. Od siječnja 2011. nastupao je za Sevillu s kojom je 2014. osvojio Europsku ligu, pa je igrao za Barcelonu s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine. Nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Europske lige 2023. godine, a treba istaknuti kako je ‘Raketa‘ stranac s najviše nastupa u povijesti Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je uoči njegovog odlaska održao i konferenciju za novinare na kojoj se bivši Vatreni oprostio od svojih suigrača i navijača. Predsjednik kluba José María del Nido Carrasco, Rakitića je nazvao ‘jednim od najvećih igrača u povijesti Seville‘.

Postoje trenuci kada morate shvatiti da je stiglo vrijeme za kraj, to je jako važno shvatiti, ali to može boljeti. Želio bih počinjati svaku utakmicu, ali zamisli novog trenera nisu iste kao i moje. Želio sam pomoći Sevilli na terenu, ne bih mogao podnijeti da nemoćno s klupe promatram što se događa.

Komentari

Povezano