Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Šapina poražen u polufinalu Olimpijskih igara

Hrvatski taekwondist Ivan Šapina je poražen u polufinalu kategorije preko 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu. U polufinalnoj borbi je s 2-1 u rundama bolji bio Iranac Arian Salimi.

Iranac je bolje krenuo u borbu i poveo 2-0. Šapina je nakon toga pokazao svoju kvalitetu i odličnim nastavkom runde okrenuo vodu na svoj mlin. S uvjerljivih 12-5 je uzeo prvu rundu i došao nadomak finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj rundi je trebalo više od minute da netko ostvari prvi bod. 36 sekundi do kraja Šapina je s dva udarca šakom u tijelo došao do vodstva 2-0. Salimi nakon toga pogađa Hrvata u glavu i dolazi u prednost 3-2. No, 15 sekundi do kraja Šapina udarcem u tijelo dolazi do 4-3, nakon čega dobija opomenu, ali još jednim udarcem dolazi do 6-4. Samo šest sekundi do kraja, Iranac pronalazi novi udarac u glavu za 7-6. Na kraju se s 9-8 za Salimija otišlo u treću rundu.

Tamo je Šapina odlično započeo i odmah poveo 1-0. Salimi tada sjajnim udarcem zaradio pet bodova i došao nadomak finala. S nova četiri boda pobjegao je na 9-1. Šapina je došao do 9-4, ali više od toga nije uspio te mu preostaje borba za broncu gdje još ne zna protivnika.

Komentari

Povezano