Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Šapina zlatni na Europskim igrama, osvojene i dvije bronce

Hrvatski taekwondaši su nastavili sa žetvom medalja na velikim natjecanjima. Nakon što je jučer svo troje predstavnika na Europskim igrama u Krakowu nesretno poraženo s 2-1 u rundama u borbama za broncu, danas su osvojene tri medalje – jedna zlatna i dvije brončane.

Ivan Šapina je u kategoriji do 87 kilograma bio postavljen za prvog nositelja pa je bio oslobođen aktivnosti u prvom kolu, a na putu do finala nije izgubio niti jednu rundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Ivan Šapina – Vasileios Tholiotis 2-0 (7:4, 5:2)
  • Ivan Šapina – Enbiya Taha Bicer 2-0 (8:6, 10:7)

Protivnik u finalu mu je bio Slovenac Patrik Divković, a ni on nije uspio osvojiti rundu protiv fantastičnog Šapine. Ivan je u finalu prvu rundu dobio s 8:3, a drugu s 14:6 za četvrto hrvatsko zlato u Krakowu!

Nika Klepac je nastupila u kategoriji do 73 kilograma, a turnir je započela pobjedom protiv predstavnice Sjeverne Makedonije – Anamarije Georgievske s 2-0 u rundama (16:3, 5:1). U četvrtfinalu je na rasporedu bila borba protiv svjetske viceprvakinje Rebecce Louise McGowan, ali joj je Britanka predala meč bez borbe te se tako Klepac plasirala u polufinale.

Klepac se također u polufinalu borila protiv predstavnice Turske, a riječ je bila o Sude Yaren Uzuncavdar protiv koje Nika nije uspjela ostvariti niti jedan poen (0:1 i 0:4) pa joj je slijedila borba za broncu.

Klepac je do brončanog odličja stigla pobjedom od 2-0 u rundama protiv Talijanke Maristelle Smiraglije koju je svladala s 4:3 i 6:3.

Paško Božić je nastupio u kategoriji preko 87 kilograma, a u prvom kolu je deklasirao Nijemca Marca Lenkewitza s dva puta po 12:0. Lako se Paško obračunao i s Poljakom Mikolajem Szaferskim kojeg je također svladao s 2-0 u rundama (10:5 i 13:5).

Ipak, u veoma tijesnoj polufinalnoj borbi, poražen je od Britanca Cadena Luisa Cunnighama, kojeg je svladao na netom završenom Svjetskom prvenstvu, s 2-0 u rundama (3:2, 3:3) pa se za broncu morao boriti protiv Ukrajinca Andriija Harbara.

Harbar jednostavno nije imao rješenja za nadoknađivanje ogromne razlike u visini pa je Paško, nakon bronce sa Svjetskog prvenstva, osvojio i broncu na Europskim igrama. Božić je slavio s 2-0 u rundama, a bilo je 5:0 te 5:1.

Od 10 medalja koliko ih Hrvatska ima nakon pet službenih dana natjecanja na Europskim igrama, njih 7 su osvojili reprezentativci u taekwondou. U konačnici su samo reprezentativci Španjolske u taekwondou osvojili više ukupnih medalja od Hrvatske (9-7) te više zlatnih medalja (4-3).

Komentari

Povezano