Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivan Toney prešao u Saudijsku Arabiju

Engleski napadač Ivan Toney karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. U transferu vrijednom 42 milijuna eura, 28-godišnjak će zaigrati za tamošnji Al-Ahli.

Donedavni igrač Brentforda svoj je nogometni put započeo u Northampton Townu odakle je 2015. prešao u Newcastle. Nakon nekoliko posudbi u niželigaškim klubovima, uspio se 2018. etablirati u Peterborough Unitedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije godine kasnije kupio ga je već spomenuti Brentford za 5,6 milijuna eura. Uveo je tadašnjeg drugoligaša u Premier ligu, a svojim je partijama zaslužio i poziv u englesku reprezentaciju za koju je debitirao 2023.

U svibnju iste godine dobio je zabranu igranja zbog kršenja pravila klađenja Nogometnog saveza. Po povratku na terene, nastavio je s dobrom formom koju je okrunio zaigravši na Europskom prvenstvu u Njemačkoj gdje je s Gordi Albionom poražen u finalu.

Ranije ovog mjeseca, trener Brentforda Thomas Frank izostavio ga je s popisa nakon nagađanja o potencijalnom transferu. U četverogodišnjoj epizodi, za klub je nastupio u 141 utakmicu i zabio 72 gola.

Komentari

Povezano