Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivana Habazin treći put postala svjetska prvakinja

Ivana Habazin (22-5), dvaput dosad osvajala je titulu svjetske prvakinje u boksu. Večeras u Košarkaškom centru Dražen Petrović, Ivana je za protivnicu imala Kingu Magyar (14-4), iz Mađarske. Na stolu su bila dva pojasa: WBC i WBA (privremeni) u velter kategoriji do 67 kilograma. Borkinja iz Zlatara upisala je pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca te po treći put postala svjetska prvakinja.

U prvoj rundi Ivana je krenula mirno i staloženo, uz poruku iz svog kuta da ne žuri. Dobro je gađala zadnjim, desnim direktom i većinu udaraca od Kinge je uspjela eskivirati. Sve u svemu, gledali smo zanimljive uvodne dvije minute. Odmah na početku druge runde, Habazin mijenja gard i traži kombinaciju za ugroziti Magyar. Naša borkinja dobro pogađa zadnjim direktom, kvalitetno radi u klinču te kontrolira distancu prednjim direktom i uzima rundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća runda protekla je u upozorenjima glavnog suca, koji je govorio Magyar da ne spušta glavu u klinču. U nešto bližoj rundi, Habazin je ostavila bolji dojam zadnjim direktom sa samog kraja. U četvrtoj dionici borkinje su sve više počele ulaziti u otvorene razmjene, a Habazin je ovaj put Magyar najviše ugrožavala krošeima.

Sredinom pete runde, Ivana baca odličan lijevi kroše koji je lijepo odsjeo na glavi Magyar. Hrvatica je bila nešto manje aktivna, ali su zato udarci bili najkonkretniji i najopasniji baš u toj petoj rundi. Šesta runda bila je najbolja za Magyar, odličnim zadnjim direktom te dobrim tempom uzela je rundu Ivani.

U sedmoj rundi Magyar je izgledala sve bolje i bolje, a potvrda toga stigla je iz Ivaninog kuta. Naime, Ivanin trener Vlado Božić govorio je kako mora pronaći onaj ritam s početka meča. U osmoj dionici umor je obuzeo obje borkinje. Sve teže su disale te je klinč bio sve češći.

Sredinom devet runde vidjeli smo najbolju razmjenu udaraca u cijelom meču. Udarci su sijevali sa svih strana, no ni jedna ni druga se nisu predavale. Najbliskija runda u cijelom meču. Desetu rundu ponovno je obilježio odličan lijevi kroše od Ivane, a sami kraj meča protekao je u otvorenoj razmjeni udaraca. Obje borkinje bile su vidno istrošene, no pružile su zaista zanimljiv meč gledateljima u Ciboni.

Nakon deset rundi po dvije minute, suci su bili ti koji su odlučivali pobjednicu. Bodovali su u korist Ivane Habazin (99-92, 97-93, 98-92). Habazin je tako nakon IBF i IBO pojaseva u svoju riznicu stavila i WBC te WBA pojaseve.

Nakon meča Ivana je izjavila: “Bila je mi čast ponovno imati meč u KC Dražen Petrović. Hvala Biserki Petrović, koja mi je dala Draženov dres s Olimpijskih igara iz Barcelone. Bogu hvala, uspjeli smo. Znala sam da će borba biti teška. Hvala cijelom mom timu, hvala svima koji su došli, hvala WBC-u i WBA-u.”

Komentari

Povezano