Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivana Malobabić umalo izvela čudesni preokret protiv velike favoritkinje na Olimpijskim igrama

Ivana Malobabić prva se od naših sportaša nije uspjela plasirati u daljnju fazu natjecanja. Dugorešanka nije u prvom kolu uspjela prirediti iznenađenje protiv Singapurke Jian Zeng. Upisala je tako poraz u debiju na Olimpijskim igrama s 4-3 u setovima (11:5, 11:3, 11:13, 11:6, 9:11, 13:15, 11:5)

U meč protiv 52. stolnotenisačice svijeta 44-godišnjakinja je ušla oprezno. Kroz cijela prva dva seta nije pokušavala stvarati pritisak Singapurki. Zeng je to iskoristila te je brzo povela s 2-0 setovima. Tek u trećem setu smo vidjeli nešto ofenzivniju igru od Malobabić. To joj se isplatilo te je tu dionicu igre i osvojila s 13:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu stvari su se ponovno vratile na početak. Dugorešanka je igrala bez rizika, a i uz taj minimalni rizik, često je griješila te je četvrti set izgubila s 11:6.

Peti set je ponovno donio promjenu taktike. Malobabić je češće napadala, a pomogle su joj i greške Singapurke. Sve je to rezultiralo time da s 11:9 odvede meč u šesti set.

U šestom setu vidjeli smo dramu. Malobabić prva ne koristi set loptu kod 10:9 da bi zatim dvije meč lopte zaradila Zeng, no to uspješno spašava Malobabić te dolazi do svoje druge set lopte. Ne koristi ni nju, ali koristi onu treću koja je došla kod 14:13. Tako sa 15:13 odvodi meč u odlučujući set.

Tamo ipak Malobabić nije mogla do pobjede. Zeng je na kraju odlučujući set osvojila s 11:5 te je tako izborila okršaj sa Sreejom Akulom. Malobabić unatoč porazu može biti zadovoljna prikazanim s obzirom na to da je odvela meč u odlučujući set u debiju na Olimpijskim igrama.

Komentari

Povezano