Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Branko Ivanković je novi izbornik Kine

Branko Ivanković (69) službeno ima novi posao, i to podosta unosan – varaždinski stručnjak je danas potvrđen kao izbornik Kine.

Podsjetimo, Ivanković je kroz posljednje četiri godine vodio reprezentaciju Omana, a osim toga bio je izbornik Irana od 2002. do 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineska nogometna reprezentacija na zadnjem Azijskom kupu nije uspjela proći skupinu, što je koštalo pozicije bivšeg izbornika Aleksandra Jankovića kojeg će sada zamijeniti hrvatski trener. Ivanković već ima iskustvo rada u Kini, kada je 2010. godine do titule vodio Shandong Taishan.

Očekuje se kako će na klupi debitirati u ožujku ove godine kada će Kina igrati protiv Singapura u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Trenutno se nalaze na trećem mjestu svoje kvalifikacijske skupine, a u dosadašnja dva odigrana kola su skupili tri boda.

Također, zanimljivo je kako su sada upravo Hrvati izbornici dvije najmnogoljudnije zemlje svijeta. Ivanković je sada preuzeo Kinu, dok je Igor Štimac izbornik Indije, a to su ujedno jedine dvije zemlje koje broje više od milijardu stanovnika…

Komentari

Povezano