Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivanušec pogodio stativu, Feyenoord i Roma remizirali

Od 18:45h na rasporedu u UEFA Europa ligi najveća pozornost bila je na reprizi finala Konferencijske lige 2022., ali i četvrtfinala Europa lige 2023. godine između Feyenoorda i Rome.

Roma je i 2022. godine uzela pehar, a prošle sezone preokretom u produžecima preokrenula rezultatski deficit iz Rotterdama, no dani Josea Mourinha i njegove konzervativne taktike odavno su odbrojani, a večerašnja utakmica u Rotterdamu ponudila je pravi spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno nadigravanje Arne Slota i Danielea De Rossija gledali smo od prve do posljednje minute, a rezultat su mnogobrojne prilike i napadi obiju ekipa koje su se izmjenjivale u ugrožavanju protivničkih vrata.

Feyenoord je od prve minute krenuo prema Rominom golu s visokim pritiskom, no Giallorossi su se jako dobro s istim nosili i u nekoliko navrata izlazili na brisani prostor ispred gola Timona Wellenreuthera.

Najopasnije su zaprijetili dalekometnim udarcem Leandra Paredesa koji je silovito uzdrmao prečku, a Feyenoord je stigao u vodstvo suprotno tijeku igre, preko Igora Paixaoa u 1. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Obrana Feyenoorda mučila je muku s posturom Romelua Lukakua i pokleknula u 67. minuti kad je Belgijac zabio izjednačujući pogodak, svoj 26. u ovom natjecanju, čime je izbio na 3. mjesto vječne ljestvice strijelaca Europa lige, od sezone 2009./2010.

U 71. minuti u igru je kod domaćina ušao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec, istakuvši se luckastim pokušajem iz slobodnog udarca blizu korner zastavice, koji je završio na vratnici, pa se rezultat do kraja nije mijenjao.

U ostalim susretima, Galatasaray je u utakmici s 2 crvena kartona rezultatom 3:2 slavio protiv Sparte Prag pogocima Demirbaya, Mertensa i Icardija u 90. minuti.

Shakhtar je u Hamburgu remizirao protiv Marseillea, a pogoci su padali duboko u sudačkoj nadoknadi: prvo je Ndiaye doveo Marseille u vodstvo, da bi Eguinaldo iz jedne od posljednjih akcija utakmice pogodio za konačnih 2:2.

Sporting je u gostima kod Young Boysa stigao do pobjede 3:1 i praktički utabao put u prolazak playoffa. Novi je pogodak za goste postigao jedan od najproduktivnijih svjetskih napadača, 25-godišnji Šveđanin Viktor Gyökeres.

Komentari

Povezano