Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivanušec se ozlijedio u pobjedi Feyenoorda, vratar Lazija postigao gol u posljednjim sekundama

Prvi dan nove sezone Lige prvaka ponudio nam je mnoštvo zanimljivih utakmica, a u prvom kolu skupine E na rasporedu smo imali dvoboje između Feyenoorda i Celtica odnosno Atlético Madrida i Lazija.

Feyenoord je u ovaj susret ulazio izrazito raspoložen, a u posljednje tri utakmice upisali su isto toliko pobjeda i pritom postigli čak 17 golova. U onoj posljednjoj protiv Heerenveena proteklog vikenda hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec proglašen je igračem utakmice, a večeras je u 89. minuti nažalost morao napustiti igru na nosilima zbog ozljede gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početnih 15-ak minuta Celtic je imao nešto veću inicijativu, a velike probleme su nizozemskom prvaku stvarali izlaženjem u visoki pritisak na njihovu zadnju liniju. Bez obzira na to, u tom periodu nismo vidjeli konkretne pokušaje niti s jedne niti s druge strane.

Nakon tog početnog razdoblja Feyenoord se probudio, a prvi konkretan udarac vidjeli smo u 34. minuti kada je Yankuba Minteh dobro pucao s distance, ali vratar gostiju Joe Hart bio je spreman na njegov pokušaj. Samo tri minute kasnije Celtic je zaprijetio preko Daizena Maede koji na nakon tranzicije gostiju dobro pucao, ali vratar Feyenoorda Timon Wellenreuther je uspio zaustaviti taj udarac.

U 42. minuti Feyenoord je oduzeo loptu na desnoj strani Celticove obrane te zaprijetio preko Quilindschyja Hartmana čiji se udarac na kraju od bloka odbio u udarac iz kuta. Kada je izgledalo da će se na predah otići bez pogodaka, u drugoj minuti sudačke nadoknade poveo je Feyenoord. Vratar Celtica Hart loše je postavio živi zid, a nije ni pretjerano bajno reagirao na lijepo izveden slobodan udarac Calvina Stengsa koji je pogodio za vodstvo domaćih.

U drugom dijelu u 52. minuti Celtic je pokušao preko Luisa Palme koji je vrlo dobro pucao u donji desni kut, ali vratar je bio spreman na to. A onda su igrači škotskog prvaka u samo pet minuta uspjeli zaraditi dva crvena kartona.

Prvo je u 64. minuti Gustaf Lagerbielke skrivio jedanaesterac i zaradio svoj drugi žuti karton te isključenje s utakmice. Kazneni udarac je izveo Paixao, no vratar Hart uspješno je obranio njegov pokušaj. Da bi u 69. minuti Odin Thiao Holm nakon svega deset minuta provedenih u igri dobio izravan crveni karton nakon neopreznog starta.

Do kraja susreta Celtic nije imao previše šanse s dva igrača manje na terenu, a Feyenoord je postigao još tri pogotka od čega su dva poništena nakon provjere VAR sobe u kojoj je sjedio hrvatski sudac Ivan Bebek. Pobjedu i rezultat od 2:0 potvrdio je Alireza Jahanbakhsh u 76. minuti udarcem pod samu gredu, dok su golovi u 70. minuti i trećoj minuti sudačke nadoknade poništeni.

U drugom susretu ove skupine Lazio je tijekom prvog poluvremena bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik na terenu, ali bez obzira na to na odmor su otišli sa zaostatkom. U 29. minuti susreta Atlético Madrid poveo je iz svog jedinog udaraca u okvir vrata u prvom dijelu. Pablo Barrios je pucao s distance, lopta je putem promijenila smjer, a vratar Ivan Provedel bio je nemoćan.

Kako je susret odmicao tako je Lazio više prijetio, ali nikako nisu uspijevali stići do gola, sve do pete minute sudačke nadoknade. Danilo Cataldi izveo je udarac iz kuta, a gostujuća obrana uspjela je izbiti loptu. Međutim, Luis Alberto je nakon odbijene lopte uputio centaršut koji je odlično iskoristio vratar Lazija Provedel i glavom postigao izjednačujući pogodak u posljednjim trenucima susreta za totalnu ludnicu na stadionu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano