Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivica Trušček dominantnom izvedbom pobijedio Akipu

Večeras je u njemačkom Oberhausenu održan MMA event Oktagon 53 na kojem su nastupila dva hrvatska borca, Luka Milidragović (24, 3-1) i Ivica „Terror“ Trušček (41, 43-39). Milidragović je poražen od češkog borca Jana Malacha (N/A, 16-14) prekidom u drugoj rundi, dok je Trušček savladao njemačkog borca kurdskog podrijetla Cihada Akipu (27, 6-2) gušenjem u drugoj rundi.

Prvi je na borilište izašao Milidragović koji je prihvatio borbu protiv Malacha tek dva dana prije borbe jer se Malachov prvotni protivnik ozlijedio. Hrvatski borac ušao je hrabro u borbu iskoristivši svoju veliku prednost po pitanju visine. Milidragović se držao na distanci najviše koristeći middle kickove kojima je stekao bodovnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od dvije minute prije kraja runde naš borac je bacio protivnika u parter, nanoseći mu dodatnu štetu laktovima. Nekoliko sekundi prije kraja runde Milidragović je pokušao izvesti gušenje, te mu je ruka stigla duboko pod vrat Malacha, no zvono je spasilo češkog borca.

U drugoj rundi Malach se probudio i počeo skraćivati distancu, te napadati Milidragovića stiščući ga leđima uz žicu. Takva strategija urodila je plodom, te je Malach izveo atraktivno bacanje u parter. Luka se oslobodio, no Malach je potom ponovno došao u gornju poziciju na parteru. Hrvatski borac je pokušao napraviti zahvat giljotine u kojem se vrlo potrošio, a kada se Čeh izvukao dovršio je iscrpljenog našeg borca Ground n poundom, nanevši mu tako prvi poraz u karijeri.

Odmah nakon te borbe uslijedio je dvoboj Trušček-Akipa. Uoči borbe vidjeli smo puno zle krvi jer je Akipa na jučerašnjoj press konferenciji napao Truščeka zadavši mu nekoliko snažnih krošea u glavu.

Ivica je baš zbog tog poteza ušao vrlo motivirano u meč, te je odmah stisnuo Akipu leđima uz kavez, te mu je zadavao puno udaraca koljenima i laktovima. Dvije minute i dvadeset sekundi do kraja prve runde Trušček je prvi puta uspio srušiti kurdskog borca, no borba se brzo vratila na noge, te je Akipa obuhvatio Truščeka s leđa i pokušao ga je baciti, no Ivica je sjajno odgovorio dobrim direktom nakon kojeg je srušio Akipu u parter, ali ubrzo je označen kraj runde.

Druga runda je započela malom razmjenom udaraca u kojoj se Akipa nešto bolje snašao, no Trušček ga je brzo ponovno pritisnuo uz žicu i srušio u parter gdje ga je izudarao laktovima. Iako je Akipa nekako uspio doći u gornju poziciju, Ivica je to iskoristio i napao ga zahvatom giljotine, nakon kojeg je Akipa potonuo u san i sudac je morao prekinuti borbu.

Križevački borac je ovom pobjedom stigao do 43 pobjede u 82 nastupu, te tako podebljao svoj postavljen rekord kao hrvatski borac s najviše profesionalnih MMA borbi u povijesti.

Komentari

Povezano