Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivica Zubac zbog ozljede lista ide na dulju pauzu

Noćas su LA Clippersi na svojim društvenim mrežama objavili da će Ivica Zubac propustiti najmanje sljedeća četiri tjedna zbog istegnuća desnog lista. Još uvijek nije poznato kada se ozljeda dogodila, ali njegov posljednji nastup je bio u pobjedi Clippersa u gostima protiv Memphis Grizzliesa 12. siječnja.

Hrvatski centar je ove sezone nastupio u svih 38 utakmica prije ove ozljede te trenutno bilježi rekordne brojke u nekoliko statističkih kategorija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12.4 poena po utakmici
  • 3.3 skoka u napadu
  • 1.4 blokade
  • 66% šuta iz igre

Zubac je bio zdrav tijekom gotovo cijele karijere i nikada nije propustio više od šest uzastopnih utakmica u sezoni zbog ozljede prije ovog istegnuća. Kada bi prognoze bile skroz precizne i kada bi se hrvatski centar vratio za četiri tjedna, to bi bilo 11. veljače. Clippersi nakon toga imaju dvije utakmice na rasporedu prije All-Star pauze, tako da je realno očekivati da se neće vraćati na teren do povratka s te pauze.

Od dolaska u LA Clipperse u veljači 2019. godine, Zubac je zaigrao u 360 od moguće 372 utakmice, a Clippersi imaju omjer od 222-138 u njima.

Komentari

Povezano