Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivković kritičan nakon pobjede: „Hajduk ima problem s Rakitićem i Krovinovićem“

Hajduk je u 10. kolu HNL-a svladao Slaven Belupo 2:0 i tako se učvrstio na prvom mjestu ljestvice. Sada imaju četiri boda prednosti ispred Dinama i Rijeke, ali početak susreta u Koprivnici nije se odvijao po planu za Bijele. Utakmicu je u studiju HRT-a prokomentirao stručni sukomentator Tomislav Ivković.

Prvih 30 minuta Hajduk zaista nije dobro izgledao. Pogotovo zadnja linija. No, ne bih kritizirao samo zadnju liniju jer Hajduk ima problem i u sredini. Krovinović i Rakitić, nijedan od njih nije defenzivni vezni da može pokriti prostor ispred stopera, da se ne ide direktno na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i lošu predstavu Ivana Dolčeka.

Desilo se nešto što se još do sada nije desilo. Ismaël Diallo je bio loš u defenzivi, ali u ofenzivi je bio najbolji igrač otkako je došao u Hajduk. Išao je prema naprijed, stvarao višak, vidjeli smo nešto što još nismo dosad vidjeli. To je odlučilo utakmicu. Ivan Dolček, koji je bio na toj strani, Diallo ga je uništio.

Smatra kako je Hajduk nakon vodstva od dva gola kontrolirao susret.

Hajduk je pokazao da su malo drugačiji, da igra na rezultat i to polako dolazi na vidjelo. Bez obzira na to što su imali loš početak, kad su se posložili i zabili gol, onda su izgledali onako kako hoće.

Za kraj, pohvalio je igru Stipe Biuka.

Htio bio pohvaliti malog Stipu Biuka. Zagovarao sam ga i prije dvije-tri godine kad je bio u Hajduku, kad je tek počinjao. Bio je u situaciji kao Durdov. Možda u to vrijeme nije dobio toliko pažnje i toliko vremena koliko je zaslužio da bi igrao i na kraju je morao otići zbog financijske situacije. Dvije godine u Americi i u Španjolskoj nije došao do tog nivoa i još se traži, ali na momente pokazuje da on to ima, da ima dribling, da zna igrati, da ima smisao za igru, samo vidim da sada još nije u fizičkom stanju, onakvom da bi mogao sam uzeti loptu i puno više puta riskirati da napravi višak.

Komentari

Povezano