Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivković: Zanima me što Brekalo uopće igra? Nije mi jasno

Hajduk je u sklopu 25. kola SuperSport HNL-a na Poljudu pobijedio Istru 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Filip Krovinović u 48. minuti, a u ulozi asistenta bio je Leon Dajaku koji je samo dvije minute ranije ušao u igru umjesto Josipa Brekala.

Splićani nisu pokazali previše u tom dvoboju, a njihovu predstavu i igru Marka Livaje komentirao je Tomislav Ivković u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dajaku je uvijek kad uđe dobar, dok Sahiti ima strahovite oscilacije. A Livaja igra s jednom nogom. Žrtvuje se za momčad, fizički i trkački ga nema, jako malo sudjeluje u igri trkački, a svaka lopta koju primi ima smisla. Ne može sam sebi odigravati, treba mu netko da njemu da loptu jer zna zabiti.”

Dotaknuo i Brekala koji je na Poljud stigao u zimskom prijelaznom roku.

“Zanima me što on uopće igra. Lijevo krilo, špicu, desno? Nije mi jasno. Osim ako mu trener kaže da luta terenom, ali to je nepotrebno jer onda ne dođe u situaciju da probije, centrira, zabije, a kad uđe u sredinu, sve je zatvoreno. Previše očekujemo od njega, a on bi htio sve, ali treba mu mirnoće i usmjeriti ga kako da igra“, rekao je Ivković te se osvrnuo na formu Bijelih u posljednje vrijeme.

“Hajduk već četiri-pet utakmica u kontinuitetu, osim drugo poluvrijeme u Kupu protiv Varaždina, nije u formi, ne igra nogomet, ne djeluje opasno i sva moć koju mu daje publika čini se kao da je veliki problem. Jer nemaš kvalitetne igrače koji bi bili vođe i da momčad iskoristi tu podršku. Ne može se zadovoljiti s 10-15 minuta dobre igre po utakmici. Mora imati glavu i rep, a nema ih. Hajduk mora igrati i stvarati šanse.”

Komentari

Povezano