Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivo Grbić karijeru nastavlja u Premier ligi

Golman koji je upisao dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju i bio dio ekipe koja je na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila broncu, da bi nakon ožujka prošle godine ispao iz sastava nauštrb Rijekinog vratara Nediljka Labrovića, ima novi klub.

Biti pričuva jednom od najboljih svjetskih vratara, Janu Oblaku, nije lak posao, a na svojoj je koži to osjetio i ovaj 28-godišnji Splićanin koji je zahvaljujući sjajnim nastupima u redovima zagrebačke Lokomotive na ljeto 2020. godine ostvario transfer u madridski klub za odštetu od 3,5 miljuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj sezoni upisao je tek 1 nastup za klub i to u španjolskom Kupu, da bi zatim za sezonu 2021./2022. sreću potražio na posudbi u francuskom Lilleu. Na sjeveru Francuske bio je prvi vratar u prvom dijelu sezone, igravši redovito i u Ligi prvaka, da bi nakon dva lošija nastupa u kojima je inkasirao sedam pogodaka od Bresta i PSG-a, Grbić preselio na klupu s koje se više nije ustajao.

U sezoni 2022./2023. Grbić je povremeno stajao na gol Atletico Madrida u prvom dijelu sezone, da bi u drugom dijelu sezone uslijed ozljede Jana Oblaka, zauzeo mjesto prvog vratara i sudjelovao u osvajanju trećeg mjesta, no ove sezone nije zaigrao niti minute, pa je pronalazak novog kluba postao imperativ.

Njega su, prema pisanju menadžerskog maga Fabrizija Romana, Grbić i njegov menadžerski tim pronašli u engleskom premierligašu Sheffield Unitedu, koji trenutno drži posljednju ligašku poziciju sa samo 9 osvojenih bodova u 20 utakmica. Sheffield će za Grbićeve usluge platiti 2,5 miljuna eura.

Sheffield United ima i najlošiju obranu lige s primljenih 49 pogodaka u 20 utakmica, iako im je trenutni vratar Wes Foderingham najbolje ocijenjeni igrač te čovjek s najviše obrana po utakmici od svih premierligaških vratara, njih 4,5, što očito pokazuje kako problem i nije u samom golmanu, koliko u ljudima ispred njega.

Što se pak Atletico Madrida tiče, oni će kao novu pričuvu Janu Oblaku dovesti rumunjskog golmana Rapid Bukurešta, Horatiua Moldovana i to za 800.000 eura.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano