Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ivo Karlović objavio da se umirovio od tenisa

Ivo Karlović je posljednji put igrao 6. listopada 2021. godine. Tada je nastupao u kvalifikacijama ATP 1000 turnira u Indian Wellsa. Nakon što je svladao Brayden Schnura, izgubio je 6:3 7:6 od Emilio Gomeza te izgleda da je to posljednji meč u profesionalnoj karijeri legendarnog hrvatskog tenisača.

Naime, 44-godišnji Karlović je jutros na svom X (Twitter) profilu objavio da odlazi u mirovinu, a mi vam njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dragi navijači i prijatelji, Nadam se da vas ova objava sve zatiče u dobrom raspoloženju i s jakim bekendom!

Neki od vas su primijetili da je prošlo neko vrijeme otkako sam igrao turnir, a ipak me svakodnevno pitate hoću li se vratiti na turneju i kada. Žao mi je što vas razočaram, ali ovim pismom želim to službeno objaviti i konačno najaviti svoje umirovljenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću, nekonvencionalnu i dugu karijeru dolazeći iz izuzetno skromnih početaka, posebno za teniskog igrača. Hrvatska je bila vrlo drugačija zemlja u 80-ima i 90-ima kada sam odrastao, i ponosan sam na svoja postignuća i na ono što sam uspio prevladati.

Želim zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao teniskog igrača. Bez vas ova sretna avantura ne bi bila moguća.

Moja obitelj pružila je ogromnu podršku i volim ih neizmjerno. Veselim se nastavku provođenja vremena s njima radeći stvari koje su nam važne i ispunjavaju nas.

Svim vama koji ste bili navijači i podržavali me kroz godine, hvala vam što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da ćemo se ponovno vidjeti.

Ostat ću blizu tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sve nevjerojatne doživljaje s turnira s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam.

Pozdrav, Dr. Ivo”

Karloviću je najbolji plasman u karijeri na ATP ljestvici bio 14. mjesto. Što se tiče uspjeha na Grand slamovima, najbolji plasman je imao 2009. kada je došao u osam najboljih na Wimbledonu.

Komentari

Povezano