Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Iz jedan u dva: City je preokretom svladao Luton i prekinuo negativan niz

Nakon što su u prošlom kolu u potpunosti nadigrani i poraženi od Aston Ville narativ je bio kako je uzrok tome izostanak Rodrija. Ovog puta španjolski veznjak je bio u sastavu, a Manchester City je, unatoč tome što su na poluvremenu gubili, preokretom svladao Luton rezultatom 2:1. Doduše, za ovu utakmicu Pep Guardiola na raspolaganju nije imao Erlinga Haalanda, ali City je i bez njega u sastavu uspio prekinuti negativan niz od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede.

Kada se susreću ekipe koje su druga i posljednja po posjedu lopte u cijeloj ligi očekuje se kako će se većina igre odvijati samo pred jednim vratima. Tako je na kraju i bilo, City je u prvom poluvremenu imao dominaciju kroz posjed, ali bez puno konkretnih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su kroz prvi dio dobro anulirali City koji im osim pokušaja Phila Fodena i Juliána Álvareza nije stvorio konkretniju situaciju pred golom. Izrazito motivirani i agresivni bili su igrači Lutona, dok su gosti većinom prijetili udarcima s distance koji najčešće nisu bili pretjerano opasni, pogotovo u prvom dijelu.

Kada se činilo kako će se na predah otići bez pogodaka, Luton je poveo u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je strijelac bio Elijah Adebayo koji je tako, nakon Arsenala, i drugo kolo u nizu postigao pogodak.

Nastavila je Guardiolina momčad s kruženjem oko kaznenog prostora domaćina, pritiskali su, a to im se na kraju isplatilo. Prvo je za izjednačenje u 62. minuti pogodio Bernardo Silva, da bi tri minute kasnije Jack Grealish zabio za potpuni preokret i konačnu pobjedu gostiju.

Oba hrvatska reprezentativca započela su utakmicu u prvoj postavi Cityja, Joško Gvardiol iz igre je izašao u 69. minuti, dok je Mateo Kovačić svoj nastup završio u 82. minuti.

City je tako nakon tri remija i poraza u posljednja četiri kola napokon stigao do pobjede kojom se dodatno učvrstio na četvrtom mjestu. S druge strane, Luton se i dalje nalazi u zoni ispadanja sa svega dvije pobjede i devet osvojenih bodova u 16 odigranih kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano