Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Iz Kustošije do Barcelone za 5 miljuna eura

Ne, ovo nije naziv nove pjesme Nereda i Stoke ili Tram 11, već realna mogućnost da nogometaš NK Kustošije, Mikayil Faye crveno-crne prugice ekipe Samira Toplaka, zamijeni onim crveno-plavima!

Iako se o interesu brojnih europskih klubova za senegalskog 18-godišnjeg lijevog beka/stopera kojeg zastupa Niagara Sports menadžera Andya Bare špekuliralo tokom cijele polusezone, izgleda da je sada priča dobila ozbiljne konture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Faye koji je jučer zaigrao za Kustošiju protiv Zrinskog iz Jurjevca u dvoboju za opstanak u 1. NL i asistirao za izjednačujući pogodak, tako bi redove kluba sa zapada Zagreba mogao napustiti ubrzo, jer o njemu je Tweetao ni manje ni više nego li sam – Fabrizio Romano.

186 cm visoki reprezentativac mlade senegalske reprezentacije svoje je prve seniorske minute upisao tek ove polusezone u ožujku i već u 13 odigranih utakmica zaintrigirao brojne klubove, među ostalima i Chelsea, Borussiju Dortmund, no izgleda kako je Barcelona prva prešla ciljnu liniju.

Faye bi tako trebao postati najvrijedniji transfer u povijesti hrvatskog drugoligaškog ranga i s vrha skinuti dosadašnjeg rekordera Franu Mlinara koji je za 1 miljun eura prešao iz zaprešićkog Intera u Udinese 2013. godine.

Najskuplji izlazni transferi u povijesti 1. NL. Izvor: Transfermarkt.de

Iako bi Faye najvjerojatnije svoje iskustvo prvo trebao sticati u redovima Barcelone Athletic tj. druge ekipe katalonskog giganta, nije nemoguće da prođe pripreme s prvom ekipom i nametne se Xaviju.

Komentari

Povezano