Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Izbornik Nizozemske svaki put napušta momčad tijekom timeouta, a sada je objašnjeno i zašto

Na vrlo uzbudljivom rukometnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj osim što smo već vidjeli nekoliko rezultatskih skalpova, vidjeli smo i kako izbornik neke reprezentacije napušta momčad tijekom timeouta.

Riječ je o nekadašnjem reprezentativcu i legendarnom igraču Švedske Staffanu Olssonu koji je trenutno izbornik reprezentacije Nizozemske. Naime, kod svakog timeouta Nizozemske se Olsson u jednom trenutku odvoji sa strane, a tada zapravo glavnu riječ vodi središnji vanjski koji je glavni motor svih napadačkih akcija Luc Steins. Zašto i u čemu je stvar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvar je dogovora između Steinsa i izbornika Nizozemske, Olsson najprije daje upute na engleskom jeziku za obrambeni dio igre, a zatim glavnu riječ preuzima Steins te suigračima daje upute na nizozemskom jeziku kada je riječ o napadačkim akcijama. Izbornik Nizozemske je objasnio cijelu situaciju izjavivši sljedeće:

Luc je čovjek pun ideja i vjerujem mu. Ima fantastično razumijevanje igre i osjećaj za što bi trebali igrati. Ako se osjeća umorno i nema ideja, pomažem mu, ali sve dok se osjeća svježim, on je taj koji preuzima govor o napadu. Kako je često blizu mene kada je u obrani, možemo i tada malo razgovarati.

Ukoliko još niste vidjeli takvu situaciju, imat ćete priliku večeras kada Nizozemska igra vrlo važnu utakmicu protiv Švedske od 20:30 za prvo mjesto u skupini E i maksimalni prijenos bodova u drugu fazu natjecanja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano