Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Izbornik Škotske: Imao sam i težih noći. Mi smo bolji od ovoga

Njemačka je u Munchenu uvjerljivo slavila 5:1 protiv Škotske na otvaranju Europskog prvenstva. U jednosmjernoj utakmici domaćini su potpuno dominirali uputivši 20 udaraca na gol, a omjer točnih dodavanja 643 naprema 192 i omjer broja dodira u kaznenom prostoru od 30 naprema dva dovoljno govori o tome. Škotima nije nimalo pomoglo što su od 44. minute igrali s igračem manje nakon groznog starta Ryana Porteousa s kojim je skrivio kazneni udarac.

Strijelci za domaćine prvenstva su bili Florian Wirtz u 10. minuti, Jamal Musiala u 19. minuti, Kai Havertz iz kaznenog udarca u sudačkoj nadokandi prvog poluvremena, Niclas Füllkrug u 68. minuti i Emre Can u 93. minuti utakmice. Počasni gol Škotske bio je autogol Antonija Rudigera u 87. minuti utakmice čime je on, nevjerojatno, na diobi mjesta najboljeg strijelca Škotske na Europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotski izbornik Steve Clarke je bio očekivano frustiran pa je na upit novinara o atmosferi u svlačionici odgovorio: “Što misliš kakvo je bilo raspoloženje? Razočarani su, osjećaju se kao da su sami sebe iznevjerili. Mi smo bolji od ovoga. Bolja smo momčad nego što smo večeras pokazali i nadamo se da ćemo to moći pokazati u sljedeće dvije utakmice. Večeras je bila očekivano teška utakmica. Trebaju nam četiri boda u sljedeće dvije utakmice i nadamo se da se možemo usredotočiti na to.”

“Nakon trećeg gola sve je bilo samo ograničavanje štete”

Upitan je li mu to bila najteža noć u petogodišnjem mandatu, Clarke je odgovorio: “Imao sam i težih noći. Preboljet ćemo to. Nikada nisam sumnjao u svoje igrače, nikada.”

Naglašavajući da ne voli proučavati statistiku, Clarke je rekao da je obaviješten da je Njemačka imala očekivani broj golova ispod dva pa nastavio: “To vam pokazuje koliko su bili klinički precizni. Utakmica nam je vrlo brzo pobjegla. Primanje tri gola plus isključenje… Nakon toga je sve samo bilo ograničavanje štete. Moramo krenuti dalje od ovoga, i to brzo. U sljedeće dvije utakmice moramo pokazati puno više.”

Komentari

Povezano