Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Iznenađenje u Torontu, Tommy Paul izbacio Carlosa Alcaraza

U noći s petka na subotu na Mastersu u Torontu su se igrali mečevi četvrtfinala.

Australski tenisač Alex De Minaur plasirao se u polufinale ATP turnira iz serije “masters 1000” u Torontu. U četvrtfinalu je svladao drugog nositelja i trećeg tenisača svijeta Danila Medvedeva sa 7:6 i 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će igrati protiv Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine koji je ranije u petak u četvrtfinalu svladao Amerikanca Mackenziea McDonalda sa 6:4, 6:2.

Najveće iznenađenje vidjeli smo u meču Španjolca Carlosa Alcaraza i Amerikanca Tommya Paula, koji je ponovno na istom turniru, drugu godinu zaredom, bio bolji od najbolje plasiranog tenisača svijeta. Paul je tako postao četvrti tenisač koji u dva ili više odigrana meča ima pozitivan omjer s Alcarazom, uz Zvereva, Nadala i Auger-Aliassimea. 2 sata i 20 minuta bespoštedne borbe u 3 seta (6:3, 4:6, 6:3) otišlo je na stranu 14. igrača svijeta koji je bio mirniji na drugom servisu.

U polufinalu će američki tenisač igrati protiv Talijana Janika Sinnera koji je također u 3 seta bio bolji od Gaela Monfilsa, rezultatom 6:4, 4:6, 6:3. I ovaj je meč trajao 2 sata i 21 minutu, a Monfilsu nije pomoglo ni 21 ispaljenih aseva niti 27 osvojenih poena više, jer je onim ključnima, prednost odlazila na stranu Sinnera.

Turnir u Montrealu tako još jednom nudi priliku tenisačima koji nisu često u prvom planu da dođu do borbe za trofej, nakon što su u prijašnjim godinama kroz polufinala i finala to bili Isner, Opelka, Evans, Busta i Hurkacz. Ove godine je jedini Top 10 igrač polufinala Sinner, a zanimljivost je i da niti jedan od polufinalista u svojoj riznici još uvijek nema Masters trofej, pa ćemo u noći s nedjelje na ponedjeljak imati debitanta pobjednika u ovoj teniskoj seriji.

Komentari

Povezano