Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Izrael ušao u polufinale izbacivši Gruziju na jedanaesterce

Nakon natjecanja po skupinama, danas je počelo četvrtfinale Europskog prvenstva do 21 godine. Prva četvrtfinalna utakmica je počela u 18 sati te su se u njoj susreli dva iznenađenja turnira; Gruzija i Izrael.

Gruzija je neočekivano završila prva u skupini A ispred Portugala, Nizozemske i Belgije. Što se tiče Izraela, oni su kao drugoplasirana momčad skupine C izborili prolaz u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme je pripalo Izraelu. Gruzija nije uputila niti jedan udarac u okvir gola te su sveukupno u prvih 45 minuta imali samo tri udarca. Izrael je u prvom dijelu uputio 8 udaraca, a najbolju priliku je imao napadač Dor Turgeman u petoj minuti kada je s 10-tak metara pucao pored gola.

Gruzija je bolje izgledala u drugom dijelu. Momčad Ramaza Svanadzea je preuzela posjed te uputila nekoliko udaraca, ali niti jedan nije išao u okvir gola Daniela Peretza. Izrael je i u drugom poluvremenu imao najbolju šansu kada je udarac Omrija Gendelmana obranio vratar Valencije Giorgi Mamardashvili.

Utakmica u regularnom dijelu nije imala pogodak te su momčadi otišle u produžetke. Gruzija je u narednih 30 minuta u potpunosti zagospodarila terenom. Izrael je u prvih 15 minuta produžetaka imao samo 18% posjeda lopte te je momčad Guyja Luzona čekala svoju šansu iz tranzicije. Unatoč dominaciji u posjedu lopte, Gruzija u produžecima nije uputila niti jedan udarac u okvir gola pa je utakmica otišla na jedanaesterce.

Izraelci su zabili sva četiri svoja jedanaesterca dok su kod Gruzije promašili Giorgi Gagua (obrana Peretza) i Saba Khvadagiani koji je promašio cijeli gol. Peta serija se nije izvodila te je Izrael pobijedio 4:3 i prošao u polufinale!

Večeras se također igra četvrtfinalni ogled između Španjolske i Švicarske.

Komentari

Povezano