Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Izrazito dramatično u polufinalu Kupa: vratar zabio gol Jugu u posljednjoj sekundi

Na bazenima zadarskog Višnjika sinoć se odigravalo polufinale Kupa Hrvatske u vaterpolu, a najbolji domaći vaterpolisti ponudili su pregršt uzbuđenja.

U prvom je susretu dubrovački Jug savladao Solaris i to tek nakon izvođenja peteraca, nakon što je u dijelu igre po četvrtinama, rezultat bio izjednačen 10:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravao je uoči susreta trener Juga Vjeko Kobešćak na opasnosti mladih Šibenčana, koje ove sezone baš nitko nije nadigrao, a sam je susret to i pokazao.

Solaris je sve do posljednje četvrtine održavao prednost od 1 ili 2 pogotka razlike, a Jug je prvi puta stigao u vodstvo tek četiri minute prije kraja susreta! Stigli su Jugaši i do 10:8 dvije minute prije kraja, da bi hrabri i žilavi Šibenčani uspjeli izjednačiti rezultat i utakmicu odvesti u peterce. Ono što je najzanimljivije jest da je izjednačujući pogodak stigao u zadnjoj sekundi i to uplivavanjem vratara Šibenčana Marina Šparade u napad, koji je i postigao pogodak za 10:10!

Na njihovu žalost, prvi izvođač bio je i jedini neprecizan, tj. Paolu Jakovčeviću udarac je obranio Popadić, a ostali su izvođači do kraja bili precizni za konačnih 15:14 i prolazak Juga u još jedno finale domaćeg kupa.

Najavljivali smo da će biti teško, a Solaris je to dokazao. Oni igraju s onim što imaju. Mi ne igramo s onim što mi imamo, ne znamo iskoristiti neke svoje kapacitete. U polufinalu smo mogli vidjeti erupciju loših odluka s naše strane, kako u obrani, a prvenstveno u napadu. Niti jednog trenutka nismo uspjeli dovesti mirnoću u našu igru. Vrlo gorak okus nakon ovakve pobjede. Sad čak ne znam je li u pripremi finala krenuti možda prije s analizom naše igre. Naravno da možemo odigrati bolje, ali zabrinjavajuće je da smo odigrali ovako. Ovo je bio dan kada smo čak trebali izgubiti utakmicu. Meni je čak žao Solarisa da nije iskoristio priliku i ušao u neko svoje povijesno finale. Mi se možemo izvući u finalu s nekim boljim izdanjem, ali s ovakvom igrom… Ovaj vikend je za nas završio ako ćemo ovako odigrati. Ja bih volio prvo sebe promijeniti do finala. Napravili smo prvi korak u borbi za trofej, istina vrlo šlampavo, idemo napraviti drugi korak.

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga

U drugom polufinalnom susretu, nakon kojeg je bilo teško očekivati veće uzbuđenje od onog priuštenog u dvoboju Šibenčana i Dubrovčana, i Riječani i Splićani imali su što za reći.

Iako rezultat na kraju sugerira izjednačenu i dramatičnu utakmicu, to nije u potpunosti bilo tako. Jaki Jadranaši i mladi Primorjaši igrali su rezultatski izjednačen susret do sredine druge četvrtine, nakon čega je Jadran otišao na 3 do 4 pogotka razlike i održavao razliku sve do posljednje četvrtine. U posljednju minutu ušli smo s rezultatom 15:12, da bi Riječani kaznili opuštenost Jadrana i s dva pogotka u posljednjih 60 sekundi stigli do konačnih 15:14.

Pružili smo dobar otpor, ali žao mi je jasno što smo izgubili. Danas očito nije bio red na nas. Čestitam Jadranu na zasluženoj pobjedi. Nama je sezona dosad bila dobra, stabilni rezultati, igra isto tako. Čak neočekivano pomalo ušli smo i u drugi dio Eurokupa.

Igor Hinić, trener Primorja

Finale Kupa na rasporedu je u nedjelju, a istaknimo još i da se finale ženskog Kupa odigrava danas, u subotu 2.12.2023. od 16:30h između zagrebačke Mladosti i splitskog Jadrana, tj. dva kluba u kojima je i najveća koncentracija kvalitete hrvatskog ženskog vaterpola.

Komentari

Povezano