Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ja Morant saznao kaznu zbog viralnog vitlanja pištoljem

NBA organizacija suspendirala je zvijezdu Memphis Grizzliesa Ja Moranta na 25 utakmica sljedeće sezone zbog neprimjerenog ponašanja, točnije, vitlanja pištoljem u videu koji je brzo postao viralan.

Podsjećamo, to nije bio prvi puta da je Morant pokazao svoju ljubav prema vatrenim oružjima, jer je u ožujku sam snimao Instagram Live video u poprilično pijanom stanju u jednom noćnom klubu u Denveru. Tada mu je NBA odrezala kaznu od 8 utakmica, no kao recidivistu, ovog je puta kazna bila puno stroža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA povjerenik Adam Silver rekao je kako je utjecaj Ja Moranta na mlade ljude zabrinjavajuć, a kako NBA kao organizacija nipošto ne podržava nepromišljeno i neodgovorno rukovanje oružjem te kako je poruka morala biti poslana.

Uz to, Morant neće moći sudjelovati u bilo kakvim timskim aktivnostima, uključujući predsezonu. Morant se, svojom voljom ili onom ljudi oko njih, ispričao javnosti, NBA-ju, Grizzliesima i gradu Memphisu te izrazio žaljenje zbog toga što ih je iznevjerio kao uzor, ali obećao da će biti bolji i iskupiti se svima onima koji vjeruju u njega.

Posljedice svojeg ponašanja osjetio je i na raskidu ugovora s Poweradeom, no sponzor obuće i odjeće Nike i dalje je ostao uz njega.

Uključujući playoff, Morant je tokom 2 sezone propustio točno 50 utakmica, a uz ovih dodatnih 25, postavlja se pitanje njegove budućnosti u Grizzliesima, iako im bez njega zapravo i ne ide tako loše te imaju omjer pobjeda i poraza 33-17.

Komentari

Povezano