Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jabeur i Sabalenka prošle u polufinale Wimbledona

Nakon što su to jučer napravile Markéta Vondroušová i Elina Svitolina danas su polufinale Wimbledona izborile Ons Jabeur, koja je u reprizi prošlogodišnjeg finala svladala Elinu Rybakinu i Arina Sabalenka koja je svladala Madison Keys.

U meču koji je krenuo pola sata ranije sastale su se Keys i druga tenisačica svijeta Sabalenka. Sabalenka je veći dio meča bila bolja tenisačica te je sigurno slavila u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabalenka je bolje ušla u meč i bez većih problema uzela prvi set. Bjeloruskinja je dva puta oduzela servis Keys i sa 6:2 povela u setovima.

Amerikanka je u nastavku zaigrala bolje i povela 4:2. No, Keys nakon što nije iskoristila dvije gem lopte za 5:2 gubi četiri gema u nizu te samim time i meč. Sabalenka je iskusno odigrala i zasluženo prošla u polufinale.

U drugom meču dana gledali smo reprizu prošlogodišnjeg finala između Jabeur i Rybakine. Nakon tri seta slavila je Jabeur koja se tako osvetila Kazahstanki za prošlogodišnji poraz u finalu.

U prvom setu Tunižanka je pri rezultatu 6:5 servirala za set. Jabeur to nije uspjela iskoristiti pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je Rybakina iskoristila ponuđeno i sa 7:5 uzela prvi set.

Nastavak nam je ponudio bolju igru obje tenisačice na vlastitom servisu pa tako nije bilo oduzimanja servisa sve do rezultata 4:4. Tada Jabeur uzima dva gema u nizu i odvodi meč u odlučujući set.

Tamo je Jabeur nastavila s boljom igrom te je brzo povela 3:0. Nakon što je preživjela dvije break lopte Jabeur je još jednom oduzela servis Kazahstanki i sa 6:1 prošla u polufinale.

Komentari

Povezano