Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jabeur i Vondroušová finalistice Wimbledona

Centralni teren All England Cluba danas je bio rezerviran za polufinala u ženskoj konkurenciji. Finale su izborile Markéta Vondroušová koja je porazila Elinu Svitolinu i Ons Jabeur koja je izbacila drugu tenisačicu svijeta Arinu Sabalenku.

Prve su na teren izašle Vondroušová i Svitolina. U meču u kojem su obje tenisačice loše servirale bolje se snašla Čehinja koja je slavila u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu obje tenisačice su mirno držale svoj servis do rezultata 2:2. Nakon toga u idućih pet gemova vidjeli smo čak četiri oduzimanja servisa u kojima se bolje snašla Vondroušová koja je sa 6:3 uzela prvi set.

Vondroušová je odlično ušla u nastavak i brzo otišla na 4:0. Činilo se kako je Čehinja riješila pitanje pobjednika kada se Svitolina s dva breaka vratila iz mrtvih i smanjila na 4:3. Ipak, Ukrajinka tada ponovno gubi svoj servis te drugi put sa 6:3 izgubila set.

Za 24-godišnju Vondroušovu, trenutačno 42. igračicu svijeta, ovo je drugi ulazak u finale nekog Grand Slam turnira, prije četiri je godine stigla do finala Roland Garrosa u kojem je uvjerljivo izgubila od Australke Ashleigh Barty. 

No, koliko je ovo veliko iznenađenje pokazuje podatak kako je za Vondroušovu ovo peto sudjelovanje na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu, u četiri prethodna posjeta All England Clupu upisala je samo jednu pobjedu, a sada je nanizala šest pobjeda.

Nakon njih na teren su izašle prošlogodišnja finalistica Jabeur i druga tenisačica svijeta Sabalenka. Za razliku od prethodnog meča u ovom su tenisačice puno bolje igrale na vlastiti servis, a na kraju je Jabeur slavila nakon velikog preokreta.

U prvom setu obje tenisačice su mirno držale svoj servis pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je bolje krenula Jabeur koja je povela s 4:2. Tada Sabalenka ubacuje u brzinu više i sa 7:5 uzima prvi set.

Uspjela je Sabalenka početkom drugog seta oduzeti servis Tunižanki i tako ostvariti prednost 4:2. Jabeur se nije predavala te se vratila u meč s četiri uzastopna gema. Dva puta je oduzela servis Sabalenki i tako odvela meč u odlučujući set.

Tamo je Jabeur nastavila gdje je stala i brzo oduzela servis Bjeloruskinji. Jabeur tu prednost nije ispustila te je sa 6:3 drugu godinu u nizu prošla u finale Wimbledona.

Komentari

Povezano