Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Draper pobjedom nad De Minaurom došao do uspjeha kakvog Britanci nisu vidjeli od Murraya

Jack Draper na US Openu igra turnir života, a sav raskoš svog tenis pokazao je u susretu s Alexom De Minaurom. U četvrtfinalu je nastavio s kvalitetnom igrom te je Australca pobijedio s 3-0 u setovima. Tako je sjajni Britanac ostao bez izgubljenog seta i u svom petom meču na turniru.

U prvom setu je na startu Draper napravio break kojeg nije potvrdio, no već u idućem gemu ponovno oduzima servis Australcu. Ovaj put svoj servis nije gubio do kraja seta te je sa 6:3 poveo s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je Britanac nastavio dominaciju te je kod 3:1 mogao doći i do dvostrukog breaka prednosti. Ne koristi ipak 0-40 te dopušta De Minauru da se vrati u set nakon toga. Međutim, uz toliko kvalitetnu igru morao je doći novi break te kod 5:5 ponovno radi break, a zatim isti i potvrđuje za 7:5 i 2-0 u setovima.

Treći set donio je samo nastavak dominacije Drapera. Dva puta je oduzimao servis Australcu dok svoj nije gubio niti jednom. Tako je sa 6:3, 7:5, 6:2 izborio prolaz u polufinale US Opena.

Postao je Draper ovom pobjedom prvi Britanac nakon 12 godina koji je plasirao među najbolja četiri tenisača u New Yorku. Posljednji kojem je to pošlo za rukom je naravno Andy Murray koji je 2012. i osvojio turnir. Za finale će 22-godišnjak igrati protiv pobjednika meča između Jannika Sinnera i Daniila Medvedeva.

Komentari

Povezano