Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jack Leslie konačno dobio upisan nastup za Englesku reprezentaciju

Neposredno prije početka kvalifikacijskog susreta na Wembleyu između Engleske i Ukrajine, Jack Leslie je dobio posthumno upisan nastup za reprezentaciju Engleske koja je na terenu dodijeljena njegovoj obitelji.

Priča iza ovog dirljivog trenutka za obitelj Leslie

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Leslie je trebao biti prvi crni igrač koji je nastupio za reprezentaciju Engleske još davne 1925. godine, međutim njegov glavni problem je bila boja kože. U listopadu 1925. je bio pozvan da bude među rezervama na dvoboju između Engleske i Irske na turniru Home Nations Championship (turnir država Velike Britanije). Povukao se poziv iz “nepoznatih razloga”, a nakon tog poziva, do kraja svoje karijere ga više nije ponovo dobio. Pretpostavlja se da ljudi u tadašnjem Engleskom nogometnom savezu nisu znali njegov točan identitet, a Jack je puno kasnije u jednom intervjuu za novinara Briana Woolnougha izjavio “Vjerojatno su bili zaboravili da sam obojani dečko”.

Igračka karijera

U svojoj karijeri je igrao za lokalni tim Barking Town za koji je postigao više od 250 golova i pomogao im osvojiti Essex Senior Cup 1920. godine te London League Premier Divison 1921. godine. Također, 1921. godine prelazi u Plymouth gdje je zabilježio upečatljive partije. Tijekom 14 sezona u dresu Plymoutha je postigao 133 gola u 384 odigrana susreta što ga devetim igračem s najviše nastupa za Plymouth i četvrtim najboljim strijelcem u povijesti kluba.

Nikad nije kasno za dobre stvari

I tako nakon 98 godina je Jack dobio ono što je već tada zaslužio, čast nastupa u dresu njegove reprezentacije. Srdačno pozdravljamo ovaj potez Engleskog nogometnog saveza!

Komentari

Povezano