Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

McDaniels odigrao utakmicu karijere i donio Minnesoti prvo vodstvo od 2-0 nakon 20 godina

Košarkaši Minnesote Timberwolves su ove noći ugostili Phoenix Sunse s ciljem da povedu s 2-0 u seriji prve runde doigravanja NBA lige. U tome su i uspjeli slavljem od 105:93 za prvo vodstvo od 2-0 poslije 20 godina i serije prve runde doigravanja protiv Denver Nuggetsa na putu do finala konferencije 2004. godine te tek drugo u povijesti franšize.

Domaći košarkaši su susret otvorili nizom od osam uzastopnih poena te su na tom valu vodili tijekom cijele uvodne dionice koju su okončali s vodstvom od 24:21. Sunsi su do prve prednosti došli u drugoj minuti druge četvrtine košem Jusufa Nurkića za 26:24, a tu prednost su čuvali najprije na krilima Bradleyja Beala koji je ubacio sedam uzastopnih poena gostiju, dok se onda priključio Kevin Durant koji je ubacio devet od sljedećih 18 poena Sunsa za 51:44 nešto manje od tri minute prije kraja prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je završnica prvog dijela pripala Vukovima koji su ubacili posljednjih šest poena pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom gostiju od 51:50. Najefikasniji kod Sunsa poslije 24 minute igre su bili Devin Booker s 13 te Kevin Durant s 11 poena, dok je kod Timberwolvesa Mike Conley postigao 14, a Jaden McDaniels je pomalo iznenađujuće uputio 10 šuteva iz igre za 12 poena koliko je zabio i Rudy Gobert.

Već u trećoj minuti treće četvrtine se dogodio veliki peh za Sunse pošto je Grayson Allen nezgodno doskočio na gležanj te je odmah napustio igru. U početnom razdoblju drugog dijela se probudio Karl-Anthony Towns koji je ubacio osam uzastopnih poena Minnesote uključujući tricu za povratak u vodstvo od 60:57, ali njemu odgovaraju Beal i Booker s dvije vezane trice za novih +3 Sunsa.

Nakon slabog prvog dijela u kojem je ubacio pet poena, Anthony Edwards dolazi sebi sredinom treće četvrtine i sa svojih šest poena pokreće niz svoje momčadi od 12-0 kojom su dosegnuli najveću prednost večeri, +9. Prvu dvoznamenkastu prednost bilježimo minutu i pol prije kraja treće dionice nakon što je tricu iz lijevog kuta pogodio Nickeil Alexander-Walker za 77:67.

Nakon tri četvrtine igre su domaći vodili sa 78:71, a zanimljivo je da su za 36 minuta Sunsi izgubili 14 lopti što su Wolvesi iskoristili za 23 poena, dok su oni izgubili devet lopti, no to Sunsi nisu kapitalizirali na pravi način jer su ubacili tek dva poena poslije njihovih izgubljenih lopti.

Minnesota je susret prelomila već početkom četvrte četvrtine nakon što su u tri uzastopna posjeda iskoristili nekolicinu obrambenih propusta Phoenixa. Najprije je Conley postigao tricu, dok je onda McDaniels okrunio seriju od 11-0 zabivši u dva uzastopna napada bez većih poteškoća nakon napada prodorom i polaganjima za ogromnu prednost od 17 poena razlike (93:76).

Za Sunse više nije bilo povratka, a Wolvesi su na kraju slavili sa 105:93. Najefikasniji u trijumfu je bio Jaden McDaniels s 25 poena, samo jednim manje od rekorda svoje cjelokupne NBA karijere, dok su po 18 poena ubacili Mike Conley i Rudy Gobert. Kod poraženih je Devin Booker ubacio 20 poena, a Kevin Durant 18.

Komentari

Povezano