Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jadran nakon boljeg izvođenja peteraca svladao Jug i došao na korak do nove titule

U drugoj utakmici finalne serije za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske, Jadran Split je na bazenu u Gružu pobjedio Jug nakon boljeg izvođenja peteraca s ukupnim rezultatom 15:13. U regularnom vremenu vidjeli smo zanimljiv susret i napetu završnicu, a konačni rezultat bio je 11:11. U prvoj utakmici u Splitu, Jadran je odnio pobjedu rezultatom 14:10 te su Dubrovčani zbog toga imali imperativ pobjede kako im se Splićani ne bi odvojili na dvije pobjede prednosti.

Prvi napad na utakmici imali su domaćini, a Amerikanac Hannes Daube zabio je pogodak za vodstvo Dubrovčana. Sergi Cabanas Pegado povećao je prednost domaćih na dva razlike, a Loren Fatović i Antonio Dužević do kraja četvrtine izjednačili su susret i vratili Jadran u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini Fatović je doveo Jadran u vodstvo, ali Marko Žuvela izjednačava rezultat za Jug četiri minute prije kraja četvrtine. Filip Kržić vratio je Jug u vodstvo i na poluvrijeme se otišlo s njihovom prednošću, s rezultatom 4:3.

Rino Burić postigao je pogodak na otvaranju drugog poluvremena za novu prednost Jugaša od dva razlike, ali Jerko Martinić Kragić u idućem napadu smanjuje rezultat. Nakon tog pogotka, Jadran ulazi u seriju te s tri pogotka dolazi u vodstvo od 5:7. Zvonimir Butić s dva pogotka i Josip Vrlić s jednim iskoristili su pad domaćina. Dubrovčani preko Žuvele smanjuju rezultat, ali Marinić Kragić postiže pogodak dvanaest sekundi prije kraja treće četvrtine za povratak Splićana na dva pogotka prednosti.

U posljednjoj četvrtini Dubrovčani su krenuli loviti rezultat te su preko Daubea uspjeli smanjiti prednost gostiju na jedan razlike. Daube je, nakon uspješno odrađene obrane, imao priliku za poravnati rezultat, ali je pogodio vratnicu. Zatim je u nastavku akcije dosuđen peterac za Jug, ali Ivan Marcelić brani udarac Mare Jokovića i tako zadržava svoju ekipu u prednosti. Međutim u novom napadu Franko Lazić postiže prvi pogodak na utakmici i izjednačava rezultat.

Iako su primili dva pogotka za redom, Splićani odmah uzvraćaju udarac preko Fatovića koji postiže svoj treći pogodak na susretu. Međutim i domaćini ne posustaju tako lako te Joković postiže novi izjednačujući pogodak te se tako iskupljuje za promašeni peterac. Novim pogotkom Lazića Dubrovčani se nakon dugo vremena vraćaju u vodstvo i tako dvije minute prije kraja susreta dolaze na prag pobjede.

Priliku za rješavanje susreta imao je Cabanas kada je iznudio prekršaj u napadu od strane Butića, ali u okršaju jedan na jedan s Marcelićem pogađa vratnicu. Tako su Splićani u idućem napadu iskoristili ponuđenu priliku te Đuro Radović postiže izjednačujući pogodak za ulazak u dramatičnu završnicu.

Nakon što ni u idućem napadu Dubrovčani nisu uspjeli zabiti pogodak, stigla ih je kazna u vidu četvrtog pogotka Fatovića. Međutim pet sekundi prije kraja Daube vraća Jug u susret te postiže izjednačujući pogodak za konačni rezultat 11:11. Odluka o pobjedniku tako će biti odlučena nakon izvođenja peteraca.

U prve dvije serije sigurni su bili i jedni i drugi te su peterce pogađali Marinić Kragić i Fatović za Jadran te Žuvela i Joković za Jug. U trećoj seriji Radović je bio precizan za Splićane, a Mate Anić je uz pomoć vratnice obranio Burićev udarac. Butić je u četvrtoj seriji bio precizan te je Daube morao zabiti pogodak kako bi Jug imao bilo kakvu šansu za produženje serije. Međutim, Anić novom obranom donosi Jadranu pobjedu, drugu u seriji.

Idući susret igra se u Splitu u utorak te bi Splićani pobjedom osigurali drugi naslov hrvatskog prvaka.

Komentari

Povezano