Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jadran otvorio Regionalnu ligu s dvije pobjede; Mladost i Primorje na 1-1

Ovog tjedna je započela nova sezona reformirane vaterpolske Regionalne lige koja je ove godine podijeljena na dvije grupe – Istok i Zapad.

Prvog tjedna su odigrana dva kola skupine A (Zapad) u kojoj nastup šest hrvatskih klubova te jedan crnogorski. Vaterpolisti splitskog Jadrana, prvaka Hrvatske i doprvaka Regionalne lige, uknjižili su dvije pobjede. Najprije su u raspucanom izdanju deklasirali riječko Primorje s 22:12 u utakmici u kojoj smo vidjeli čak 13 pogodaka u trećoj četvrtini (8:5), dok su u drugom nastupu i u dosta izjednačenijoj utakmici svladali zagrebačku Mladost s 10:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Jadran nakon osam minuta igre vodio s 5:1 te su već svi mislili kako će doći do nove uvjerljive pobjede, vaterpolisti Mladosti su imali druge planove pa su četiri minute prije kraja utakmice stigli na samo jedan gol zaostatka. Ipak, pogodak Jerka Marinića Kragića dvije minute prije kraja dvoboja će se pokazati ključnim u ovom susretu. Također moramo istaknuti reprezentativnog vratara Ivana Marcelića koji je utakmicu okončao s 14 obrana.

Ipak, Mladost ima zbog čega biti zadovoljna nakon dva odigrana kola jer su u svom prvom nastupu svladali drugu splitsku momčad – Mornar. Na poljudskom bazenu je bilo 14:9 za goste predvođene Davidom Mijićem koji je u prva dva nastupa postigao sedam pogodaka.

Tako su se Mornar i Primorje u susretu drugog kola borili za prvu ovosezonsku pobjedu. Taj je dvoboj bio iznimno izjednačen sve do posljednje minute treće četvrtine i rezultata od 8:8. Nakon toga Riječani do kraja susreta čine seriju 7-1 i s konačnih 15:9 upisuju veliku gostujuću pobjedu.

Do pobjede su ih predvodili Tin Brubnjak sa šest pogodaka te Kas Te Riele s četiri.

Branitelji naslova, vaterpolisti Juga, bili su slobodni u drugom kolu, no u prvom su zato upisali laganu pobjedu od 19:12 protiv šibenskog Solarisa. U redovima Dubrovčana samo Sergio Cabanas i vratari nisu postigli pogodak, a najviše se istaknuo Rino Burić s četiri zgoditka.

Solaris nije mnogo bolje prošao ni u svom drugom nastupu jer su ih vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog svladali 14:10. Susret je odlučila druga četvrtina koju su Crnogorci dobili s čak 7:2 na valu briljantne posljednje dvije i pol minute tijekom kojih su postigli četiri zgoditka. Usprkos porazima, moramo istaknuti Antonia Petkovića koji je u te dvije utakmice postigao devet pogodaka, četiri Jugu i pet Jadranu.

Komentari

Povezano