Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jadran pobjedom otvorio novu sezonu Lige prvaka

Splitski Jadran pobjedom je ušao u novu sezonu vaterpolske Lige prvaka nakon što je u svom bazenu izvođenjem peteraca pobijedio Radnički s 15:13.

Splićani su bolje ušli u dvoboj te na kraju prve četvrtine vodili s 2:0 golovima Jerka Marinića Kragića i Ivana Zovića. U drugoj su dionici uspjeli sačuvati prednost, a srpska je momčad s dva vezana pogotka u završnici smanjila na 4:3 s kojima se otišlo na predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini Jadran je nastavio s dobrom igrom, a uoči posljednjih osam minuta poveo je sa 7:5. Na krilima raspoloženog Lorena Fatovića splitski je klub dohvatio i najveće vodstvo od plus tri, da bi Radnički serijom 4:0 jedanaest sekundi prije kraja prvi put poveo s 10:9. U napetoj završnici, spomenuti Fatović izborio je izvođenje peteraca realizacijom tri sekunde prije zvuka sirene.

Ključan trenutak u raspucavanju dogodio se u trećoj seriji kada je udarac Dušana Vasića zaustavio Martin Čelar. Kod Jadrana je svih pet izvođača bilo precizno.

U redovima Splićana najbolji je bio Fatović s pet golova, dok je Marko Bijač skupio 12 obrana. S druge strane, Srbe je predvodio Lazar Vicković s tri pogotka.

U drugom susretu skupine Ferencvarosi je uvjerljivo svladao Dinamo Tbilisi rezultatom 16:7. U drugom kolu Jadran gostuje u Gruziji, a Radnički dočekuje Mađare.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano