Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jadran poveo protiv Juga u finalu

Jadran je u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske ugostio Jug Adriatic osiguranje te u izuzetno napetoj utakmici slavio s 14:13 (2-4, 6-4, 3-3, 3-2). Jadran je tako upisao prvu pobjedu u seriji na tri pobjede.

Početak susreta je protekao u znaku gostujuće dominacije. Jug je vodio u prvoj četvrtini s čak 4:0, ali Splićani su ipak smanjili rezultat do kraja četvrtine na 4:2. U drugoj četvrtini je domaćin bio bolji za dva gola pa je poluvrijeme zaključeno s rezultatom 8:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini Jadran dolazi po prvi puta do vodstva. Nakon gola za 9:8, najbolji strijelac Jadrana, Jerko Marinić Kragić zabija svoj prvi gol na susretu i dovodi svoju momčad u prednost od 10:8. Žuvela i Kržić odgovaraju instantno i Jug vraća utakmicu u egal.

Jadran je furizono ušao u zadnju četvrtinu te su s tri gola u nizu došli do rezultata 14:11. Jug je u zadnjim minutama sustizao rezultat, no uspjeli su tek smanjiti na 14:13, dok su u posljednjem napadu s devet sekundi do kraja izgubili loptu, a time i šansu za izjednačenje.

Kod Jadrana su Ivan Domagoj Zović i Antonio Dužević imali po tri gola, Luka Bukić i Jerko Marinić Kragić po dva gola, dok je Mate Anić upisao 11 obrana.

Kod Juga su najefikasniji bili Maro Joković, Marko Žuvela i Filip Križić, svaki s tri gola, a Toni Popadić je imao deset obrana.

Druga utakmica finala se igra 30. travnja u Dubrovniku, a treća 3. svibnja u Splitu. Eventualna četvrta je zakazana za 9. svibnja u Dubrovniku, dok bi se peta igrala 17. svibnja u Splitu.

Komentari

Povezano