Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jadranski derbi sudit će Rumunji

Hrvatski je nogometni savez utorak tradicionalno iskoristio za javnu objavu delegiranja službenih osoba za sljedeći vikend i novo kolo SuperSport HNL-a. Nakon što su derbi Hajduka i Dinama prošlo kolo sudili Nijemci, a sutra će ogled istih suparnika u Kupu Hrvatske suditi Talijani, strani su suci određeni i za nadolazeći Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka.

Na Rujevicu tako stiže rumunjski tim koji će predvoditi glavni suvac István Kovács. Iskusni Rumunj mađarskog porijekla već je sudio niz istaknutih utakmica. Pravdu je dijelio na Europskom prvenstvu 2021. godine, da bi godinu dana kasnije nakon izvrsno odrađenog posla u polufinalu Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida bio nagrađen prvim povijesnim finalom UEFA-ine Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svjetskom prvenstvu 2022. godine sudjelovao je kao četvrti sudac, a istu je funkciju imao i na Svjetskom klupskom prvenstvu te godine, kao i na prošlogodišnjem finalu Lige prvaka između Manchester Cityja i milanskog Intera.

Kovácsu će se na terenu pridružiti Vasile Florin i Mihai Ovidiu kao pomoćni suci, dok će u ulozi četvrtog suca biti Iulian Călin. U VAR sobi također će sjediti Rumunji, a radi se o Cătălinu Popi i Ciprianu Danși.

Što se tiče preostalih utakmica, susret Slaven Belupa i Varaždina sudit će Mateo Erceg, Ante Terzić će izgledno na stadion Rudeša gdje domaćin po prvi put ove sezone dočekuje nekog ligaškog suparnika u vidu Osijeka. Igor Pajač dijeliti će pravdu na dvoboju Dinama i Istre 1961, dok će Duje Strukan u Kranjčevićevoj suditi ogled Lokomotive i Gorice. Preostale službene osobe možete vidjeti u screenshotu HNS-ova dokumenta niže:

Izvor: HNS
Komentari

Povezano