Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakić doppiettom režirao slavlje Augsburga, slavio i Bjelica

Uvijek zanimljivo subotnje poslijepodne pružila nam je njemačka Bundesliga u svom 26. kolu. Na rasporedu nam je bilo pet utakmica u kojima su kao i uvije, bili uključeni i hrvatski akteri.

Krenimo od ogleda triju hrvatskih nogometaša u Wolfsburgu. Tamo je Augsburg slavio s 1:3 premda je Wolfsburg bolje ušao u utakmicu i poveo pogotkom Patricka Wimmera već u 9. minuti. Wimmer je u 45. od heroja postao tragičar kada je zaradio izravni crveni karton, a Augsburg dvije minute kasnije izjednačio preko Arnea Maiera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda na scenu stupa povremeni hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić koji je prvo u 61. minuti, a zatim i u 79. zabio dva zgoditka za preokret i slavlje Augsburga. Posljednjih sedam minuta regularnog vremena u pobjedi gostiju sudjelovao je i Dion Drena Beljo koji je ušao s klupe. Lovro Majer igrao je u prvoj postavi Wolfsburga do 78. minute kada je zamijenjen.

Zahtjevni je ogled pred sobom imao Nenad Bjelica, trener Union Berlina, kojem je u goste stigao Werder Bremen. Union je sve riješio u samo dvije minute drugog poluvremena! Yorbe Vertessen doveo je domaćina u vodstvo u 50. minuti, da bi već u 52. isto poduplao Brendan Aaronson. Mitchell Weiser u 63. je uspio smanjiti rezultat za goste, no nije to bilo dovoljno za izvući pozitivan rezultat. Josip Juranović prosjedio je svih 90 minuta na klupi Uniona.

Zbog ozljede u sastavu Darmstadta nije bilo Mateja Maglice, ali je većinu utakmice odradio Bartol Franjić, čija je momčad dočekala Bayern iz Münchena. Nije se proslavio, jer Bavarci su zabili pet komada i lako napustili Hesse s tri bodova. Premda, valja reći kako je domaćin poveo u 28. minuti preko Tima Starkea, da bi se tek tada zahuktali gosti. Dva je pogotka zabio Jamal Musiala, a po jedan su dodali Harry Kane, Serge Gnabry i Mathys Tel. U samom finišu utakmice na 2:5 za Darmstadt smanjio je Oscar Vilhelmsson.

U preostalim dvama utakmicama Heidenheim i Borussia Mönchengladbach remizirali su 1:1, dok je Mainz s 2:0 slavio nad Bochumom.

Komentari

Povezano