Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: “Gattusu nije lako, u Dinamu nije bilo ni blizu tako”

Dinamov trener Sergej Jakirović održao je konferenciju za medije ususret najvećem hrvatskom derbiju protiv Hajduka. Utakmica je na rasporedu u petak na Maksimiru s početkom od 20.00 sati. Zagrebačka momčad nakon pet kola ima četiri pobjede i remi, a Hajduk je na učinku od tri pobjede i dva remija.

Hoće li Josip Mišić konkurirati za derbi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćemo danas. Nećemo forsirati ništa jer ima jako puno utakmica. Pušem na hladno kad se sjetim situacije s Petkovićem, koji je želio igrati derbi pa se na kraju ozlijedio. Da je peti mjesec, onda nek’ se raspadne, kako se kaže. Ali, sad nećemo riskirati.

Sergej Jakirović

Sutra nas očekuje derbi, svejedno je tko je u kakvom stanju. Veliki prestiž, rivalstvo, respekt, Koristili smo juniore da imamo trenažni proces, regenerirali smo se. Neki reprezentativci su igrali, neki ne. Danas još čekamo Hoxhu, kompletirat ćemo se i odlučiti za sastav

Sergej Jakirović

Dinamo je ogroman favorit, je li to opasnost?

To više vi mediji potencirate. Čeka nas zahtjevna utakmica, niti jedna utakmica rivala nije lagana. Ja sam zahtjevao da je fokus na utakmici u prvenstvu, dakle prva sljedeća, ja ne preskačem utakmice. Maksimalno smo fokusirani. Ako netko preskače utakmice, to je problem za njega, ja svakog respektiram.

Sergej Jakirović

Koliko stanje u Hajduku može utjecati na ekipu. Vama je prošle sezone bilo slično što se uprave tiče?

To su njihovi problemi, ja sam fokusiran na nas. Nije isto. Ja sam osjećao podršku cijelo vrijeme. Naravno da je došao trener koji je svjetsko poznato ime, Gattusu nije lako, morao se prilagoditi na državu u koju živi i na očekivanja koja postoje. Došao je i Rakitić, njemu naravno treba vremena. Livaja je dokazan igrač, KrovinovićUremović… Mi ih maksimalno respektiramo.

Sergej Jakirović
Komentari

Povezano