Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: “Imali smo problem, ali nisam htio ništa spominjati”

Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag rezultatom 0:2 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve te se s ukupnih 5:0 plasirao u Ligu prvaka. Modri će sutra u ždrijebu saznati protiv koga će igrati u novom formatu najelitnijeg europskog natjecanja. Izjavu nakon utakmice dao je trener Dinama, Sergej Jakirović.

Čestitao bih dečkima na taktički sjajnoj utakmici. Ni u jednom trenutku nismo dopustili ništa ekstremno kao u Zagrebu. Bili smo puno stabilniji u obrani, dobro smo popunjavali međuprostore. Najveći problemi su se događali kad bismo izgubili loptu na njihovoj polovici, ali izdržali smo početni pritisak i onda je bilo lakše igrati. Jako mi je drago da smo sačuvali čistu mrežu protiv ovakve ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sergej Jakirović

Upustili ste se u mali rizik oslobodivši im desni bok?

Tražili smo od Petkovića i Kulenovića da probaju što više kontrolirati njihove igrače, usmjeravati ih na desno jer su u Zagrebu dosta toga napravili na lijevoj strani. Dvaput su Ogiwara i Mmaee spašavali situacije žutim kartonima, a Ogiwaru smo na kraju vadili zbog manje ozljede.

Sergej Jakirović

Bilo je i promjena u obrani tijekom utakmice?

Da, a dogovorili smo se i da se Pjaca spušta duboko, da nas ne prebrojavaju, a da opet možemo stisnuti i u napadu. I vezna linija je odigrala veliku utakmicu. Imali smo problema, viroza, ali nisam to spominjao da suparnik ne zna gdje smo slabi.

Sergej Jakirović

Trener Modrih na kraju je najavio i sutrašnji ždrijeb.

Sigurno da je nagrada velika, kad se sjetim što smo sve prošli u godinu dana, gdje smo bili i koliko smo se napatili da bismo bili prvaci. Trebamo uživati bez obzira na to tko će nam doći, a sa svima se može igrati. Osim protiv top ekipa, onda moraš moliti Boga da se obraniš…

Sergej Jakirović
Komentari

Povezano