Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: “Kada se dogodi nešto šokantno izađe sva žuč, ali brzo se svi vrate u realnost”

Do prije koji tjedan Sergej Jakirović bio je vjerojatno čovjek s najsigurnijim poslom u državi. Ipak, nakon rekordnog poraza od Bayerna smijenjen je s mjesta glavnog trenera Dinama, a sada je dao intervju za srpski Mozzart Sport. Iako se dotaknuo Dinama, glavna tema nije bio njegov odlazak iz Maksimira, već napadač Crvene zvezde, Cherif Ndiaye, kojeg je vodio u Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao je u siječnju 2019. na početku zimskih priprema, već na inicijalnom testiranju sam vidio da je izdrživ, da može puno trčati.Nakon dva-tri dana treninga tražio sam Mindaugasa Nikoličiusa da ga potpišemo. On me pogledao i oprezno pitao: ‘Zašto da ga potpišemo ako imamo još 12 dana probe?’ Rekao sam mu da nam kreću prijateljske utakmice, da će nam ga netko ukrasti ako vide kako dobro igra.

Prokomentirao je Dinamovu i Zvezdinu ulogu u Ligi prvaka s obzirom na domaća prvenstva.

To su veliki problemi, navikao si imati posjed, da si dominantan. Braniči ti igraju na velikom prostoru, treba ti dosta posjeda i pritiska na loptu. U Ligi prvaka to se mijenja, ne bih rekao da su Dinamo i Zvezda autsajderi, ali jesu u podređenom položaju. Ekipe protiv kojih igramo navikle su na igranje Lige prvaka, osvajaju jaka prvenstva, imaju veće proračune, a samim time i skuplje igrače. To se ne može usporediti, zato smatram da je ogroman uspjeh za svaki klub iz ove regije ulazak u Ligu prvaka.

Dinamo je relativno nedavno svladao Chelsea u Ligi prvaka.

Naravno da je rijetkost i svatko tko je u sportu zna koliko je to teško i koliko moraš raditi. Koliko moraš razvijati igrače da bi prišao toj razini. Protivnički klubovi o kojima pričamo samo dođu i kupe igrača koji odgovara za njihovu igru. To je najveća razlika. Druga stvar: javnost, navijači, mediji. To je klasika. Oni su navikli da si godinama dominantan u svojim ligama i kad se dogodi nešto šokantno, onda izađe sva ona žuč, ali to traje dan, dva i onda se svi vrate u realnost. Neko će to priznati, neko neće. Ali tko radi u sportu, zna o čemu pričamo.

Za kraj je usporedio Dinamo i Zvezdu kao klubove.

Kada vodiš Dinamo i ostale klubove, nema to veze jedno s drugim. Nažalost, samo ti se broje porazi. A pobjede se podrazumijevaju. Tako je vjerojatno i u Zvezdi.

Komentari

Povezano