Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: Kao da sam prorok, Betis je meni svaki vikend

Nogometaši Dinama su večeras na Maksimiru remizirali rezultatom 1:1 protiv Betisa u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige. Tim su raspletom potvrdili pobjedu iz Seville od 1:0 te su izborili plasman u osminu finala.

Nakon dvoboja je trener Dinama Sergej Jakirović u razgovoru za Arenasport čestitao svojim igračima te je objasnio koji je bio plan igre:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitam momcima na velikoj utakmici, i taktički i tehnički smo odigrali jako dobro. Vjerovao sam da ćemo biti bolji u ofenzivnom dijelu nego u Sevilli, jer smo uočili njihove slabosti, zadnja linija im je sporija od ostatka momčadi. Držali smo se plana, nismo očajavali kad smo primili gol, a prije toga smo mogli zabiti. Rekao sam igračima na poluvremenu da igraju kao da je 0:0. I uspjeli smo, iz jedne akcije krila pao je gol, jako mi je drago radi njih, ovo će im podići samopouzdanje sigurno. Bio sam uvjeren da možemo zabiti, da moramo igrati do kraja, da imamo i dobru klupu za pričuve, da možemo pojačati intenzitet i dobiti na brzini – rekao je Jakirović.

Novinar ga je podsjetio na jučerašnju press konferenciju na kojoj je najavio kako krila moraju ići jedan na jedan, a baš je tako i postignut današnji pogodak:

Hoxha je imao nekoliko situacija, morao je ići brže u šesnaesterac, da može predriblati, pronaći suigrača… Znam koliko naporno treniraju, koliko im znači sve ovo, treba naglasiti i da nikad nisu igrali na ovom nivou, imali smo tri mlada igrača u prvih 11.

Na kraju se dotaknuo i predstojećeg derbija protiv Rijeke.

Svaka je utakmica u Dinamu važna, imamo 68 sati da se regeneriramo, da možemo odigrati ovakvu utakmicu, Betis je meni svaki vikend, pripremam se kao da mi dolazi najbolja momčad na svijetu, imamo i plan B, nadam se da će se igrači oporaviti. Nadam se da ćemo odigrati sjajan derbi protiv Rijeke. Jučer kao da sam bio prorok na presici, najavio da ćemo se danas probuditi, nadam se da se neće nitko ozlijediti. Radimo sve da oporavimo Bulata i Ogiwaru.

Komentari

Povezano