Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: Moji igrači imaju šampionski gard

U nedjelju od 17 sati u okviru 31. kola SuperSportHNL-a, u Kranjčevićevoj se sastaju Lokomotiva i Dinamo. Modri koji su u velikoj borbi s Rijekom za osvajanja naslova prvaka, nemaju dobra iskustva s Lokosima ove sezone.

Prvo tanka 2:1 pobjeda u listopadu prošle godine golovima Baturine i Kaneka u sudačkoj nadoknadi te potom vrlo težak 0:3 poraz od Lokosa na Maksimiru. Posljednji susret u veljači završio je 2:2. Teški poraz 0:3, kao da je bila prekretnica, nakon toga su Modri u 14 utakmica u prvenstvu i Kupu ubilježili 12 pobjeda i dva remija. Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je susret s Lokomotivom.

Lijepa je to statistika, ali vjerujte nam da o tome uopće ne razmišljamo već se samo okrećemo sljedećoj utakmici. Ostaje nam žal za tim prvim, uvodnim porazom protiv Lokomotive, ali bio je potpuno zaslužen s obzirom na to kako smo tada odigrali. Cijelo vrijeme govorim da su to pravi igrači, fajteri sa šampionskim gardom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se osvrnuo na sljedećeg protivnika, Lokomotivu.

Lokomotiva cijelu sezonu igra dobro, mlada je i poletna momčad, rasterećena u smislu nekih očekivanja. Zapravo, oni su sami sebi nametnuli pritisak jer su došli u borbu za četvrto mjesto. Pokazali su da protiv svakog suparnika igraju samouvjereno, bez prevelikog respekta, što je pohvalno. Dakako, svjesni smo i da suparnik ima svoju kvalitetu, da i on naporno trenira i da nam može napraviti probleme.

Za kraj je prokomentirao posljednjih nekoliko utakmica u kojima Dinamo stvara više prilika nego obično.

To što stvaramo puno šansi znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme, linije kretanja na kojima inzistiramo. Volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol jer imamo nekoliko jako dobrih pucača. Evo, drago mi je što su Martin Baturina i Gabriel Vidović u zadnjoj utakmici to prezentirali na najbolji način. Jesenas je bilo situacija u kojima smo mogli otići na više pogodaka razlike, a znalo se dogoditi da na kraju čak i izgubimo. Imamo još pet utakmica do kraja prvenstva plus dvije u finalu Kupa i moramo odigrati maksimalno koncentrirano i odgovorno.

Komentari

Povezano