Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: “Možda nam je trebao ovakav šamar da se probudimo iz euforije”

Hajduk je pobijedio Dinamo 1:0 u prvom derbiju sezone na Maksimiru u sklopu 6. kola SuperSport HNL-a. Jedini pogodak postigao je Marko Livaja u 70. minuti nakon asistencije Dominika Prpića. Iako je Dinamo dominirao s više udaraca i opasnih napada, Hajduk je uspio sačuvati prednost. Utakmicu su završili s desetoricom igrača nakon što je Ismaël Diallo dobio drugi žuti karton u sudačkoj nadoknadi.

Poslije poraza, trener Dinama Sergej Jakirović dao je izjavu za MAXSport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška utakmica za nas. Kontrolirali smo utakmicu, nije nam Hajduk radio neke probleme. Možda više u otvaranju igre, pogotovo u prvih 20 minuta gdje nismo imali željen pritisak. Spor nam je bio protok lopte, kretnja bez lopte isto slaba. Nešto što smo izradili u prvom dijelu, nestrpljivo smo to završavali.

Sergej Jakirović

Dotakao se današnjih izmjena koje je napravio i prvog poraza nakon gotovo šest mjeseci.

Odlučili smo na odmoru uvesti drugog napadača i opet smo kontrolirali sve, ali nažalost iz jedne naše neopreznosti primili smo gol. Napravili smo još dvije zamjene i imali smo preko Kulenovića, Pjace i dva puta Roga šanse… Nažalost, moramo se pomiriti s porazom iako je to teško za nas.

Sergej Jakirović

Najbliži golovima Dinamo je bio preko Marka Roga i to dva puta.

Čak mislim da mu je u prvoj lopta odskočila, a u drugoj je promašio okvir gola. Ispada da Lučić nema ni jednu obranu, ali to su bile čiste situacije. Da smo zabili, vjerujem da bismo preokrenuli.

Sergej Jakirović

Već u utorak Dinamo otvara Ligu prvaka u Münchenu kod Bayerna.

Rekao sam, svoje smo napravili u Ligi prvaka, ali ne treba se zadovoljiti samo time. Možda nam je trebao ovakav šamar da se probudimo iz euforije. Koliko god sam upozoravao prije utakmice. Momci su fokusirani, ali ovo nije bila naša večer. Možemo puno bolje igrati. Prvenstvo je dugo, moramo imati maksimalan fokus na prvenstvo jer bez njega nema ni Europe.

Sergej Jakirović
Komentari

Povezano