Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović najavio povratak igrača kojeg nije bilo od početka sezone

Dinamo u subotu gostuje kod Slaven Belupa u sklopu pretposljednjeg kola ovosezonskog SuperSport HNL-a. I jedni i drugi u taj susret ulaze poprilično rasterećeni, a trener Sergej Jakirović najavio je utakmicu u razgovoru za službene klupske kanale.

U prvoj utakmici finala Kupa odigrali ste 0:0 s Rijekom na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledalo je oprezno s obje strane, malo bolji naš ulazak u utakmicu gdje smo imali dvije, tri dobre prilike, poslije toga se otišlo u opreznost, mada nije bio takav plan. Kad vidite da nemate dovoljno energije, svježine, da smo se emocionalno ispraznili iza Osijeka što je bilo razumljivo, bez obzira što smo stavili petoricu novih igrača. Nismo uspjeli zabiti ili pobijediti, jako je bilo važno ne primiti gol u zadnjih 10-ak minuta. Ali evo, prva utakmica 0-0, mislim da će na Rujevici biti pravo finale, nema nikakvih kalkulacija, svi će dati svoj maksimum da osvojimo trofej.

Kako ste zadovoljni proljetnim dijelom prvenstva? Imate deset pobjeda u nizu te 16 utakmica bez poraza.

Mislim da smo napravili fantastičan posao, cijelu sezonu smo bili pod golemim pritiskom i zaostajali, tek smo u 32. kolu došli na prvo mjesto, sačuvali smo ga. Dva kola prije kraja, da mi je netko rekao da ćemo biti prvaci, rekao bih mu da je lud s obzirom na sve što se dogodilo, ali momci su napravili sjajan posao. Uspjeli smo u glavnom cilju, uzeti naslov prvaka, sve ostalo što nas čeka je apsolutni bonus.

Što očekujete od Slavena?

Očekujem motiviran Slaven, puno gledalište i puno naših navijača. Opet ćemo izvesti dobru momčad, kad staviš na papir stvarno je dobra, ima igrača koji su dali dosta velik obol u osvajanju prvenstva. Želimo uzeti tri boda i nastaviti niz neporaženosti, nadam se da će tako i biti.

Nekoliko mladih igrača trebalo bi se priključiti ekipi za taj susret…

Da, priključili smo sedam juniora u dogovoru sa sportskim sektorom, malo da i oni osjete kako je biti dio prve ekipe. Neki će debitirati kroz ove dvije utakmice, pokušat ću napraviti sve da ih provučem u dvije utakmice, neka osjete malo što ih čeka u seniorskom nogometu. Žao mi je da nemamo još igrača, neki su otišli na Europsko prvenstvo, ali to je velika čast.

Kakva je situacija s oporavljenicima? Luka Stojković i Lukas Kačavenda, kolike su šanse za njihove nastupe?

Za Kačavendu još ne, ali plan je da Stojković zaigra 10 ili 15 minuta protiv Rudeša u zadnjoj utakmici. Jako se dobro osjeća, ponovno je u trenažnom procesu, napravit ćemo sve u dogovoru s njim da debitira na našem terenu.

Komentari

Povezano